Vatandaş artık CHP'ye dokunduğunu hissediyor

Vatandaş artık CHP'ye dokunduğunu hissediyor
Kurtuluş Savaşı'nın simge isimlerinden Diyap Ağa'nın torunu Alper Taşdelen, CHP'den Ankara 2. Bölge 7. sıra milletvekili adayı oldu.

CHP'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa gelmesiyle 'devletin değil halkın partisi' haline geldiğini vurgulayan Taşdelen, milletvekili adayı olma kararını bu sebeple aldığını ifade etti.

- CHP'DEKİ DEĞİŞİM MÜTHİŞ: Partide Kılıçdaroğlu ile başlayan bir değişim var. Parti artık sosyal demokrat bir eksene girdi ve 'devlet partisi' olmaktan çok 'halkın partisi' olarak algılanmaya başladı. Kılıçdaroğlu'nun yeni söylemi, CHP'den adaylık kararımın temel sebebidir. CHP daha somut algılanıyor. Vatandaş partiye gerçekten da dokunduğunu hissediyor. Bülent Ecevit'e halkın 1970'lerde gösterdiği ilgiyi Kemal Kılıçdaroğlu bugün yakalamış durumda.

- ANKARA'YI CEZALANDIRIYOR: AKP Türkiye'de yapılan kamu yatırımının yüzde 28'ini İstanbul'a yaptı. Bir yandan da kamu kurumları İstanbul'a taşınıyor ve Başkent bilinçlice boşaltılıyor. AKP Yahya Kemal gibi Ankara'nın İstanbul'a dönüşünü seviyor. Seçim bildirgeleri sanki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın seçim bildirgesi. Biz Ankara'yı ve Ankaralıları cezalandıran bu yaklaşımı tersyüz edeceğiz.

- SON YILLARDA MUHAFAZAKARLAŞMA VAR: Ankara özellikle Orta Anadolu'dan göç alan bir kent. Bu anlamda Başkentte son yıllarda yaşanan muhafazakarlaşmanın sebebi anlaşılabilir. Ama insanlarımıza sosyal demokrasiyi anlatmak bizim boynumuzun borcu. Mahalle mahalle geziyoruz ve AKP'nin bu seçimde büyük oy kaybı yaşayacağını görüyoruz.

22 YAŞINDA ENTERNASYONAL'DE
Alper Taşdelen aynı zamanda Kurtuluş Savaşı'nın planlandığı kongrelerde suikast düzenleneceği ihbarı üzerine Atatürk'ün korumalığını üstlenen Tuncelili Diyap Ağa'nın da torunu. CHP'de kurultay delegeliği yapan ve partiyi uluslararası kongrelerde temsil eden isimlerden olan Alper Taşdelen, 20. Sosyalist Enternasyonal'e henüz 22 yaşındayken 'en genç delege' olarak katılmış. Taşdelen'in milletvekili adaylığı öncsindeki son görevi ise Petrol Ofisi Genel Müdür Yardımcılığı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.