Yalan söylemek zorunda kaldım

Yalan söylemek zorunda kaldım
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Ak Parti 3. Bölge milletvekili adayı Ömer Dinçer, Avcılar Asırlar Lokantası’nda düzenlenen bir yemekte, Yeminli Mali Müşavirlerle bir araya geldi.

Avcılar’da Yeminli Mali Müşavirlerle bir araya gelen ve bir Mali Müşavirin İntibak Yasası hakkında sorduğu soruyu yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, iktidarda oldukları süre içinde İntibak Yasası’nı çıkarmayacaklarının altını çizdi.

İntibak Yasası ile ilgililerle yaptıkları bir toplantıda; Toplantıya katılanlarla yasa hakkında aynı görüşleri paylaştığının izlemini verdiğini söyleyen Bakan Ömer Dinçer; “İntibak Yasası’nın emekliler arasında haksızlıklara yol açacağını ve bu konuda kimseyi mağdur etmek istemediğim için o gün toplantıda mecburen yalan söylemek zorunda kaldım” dedi.

İntibak Yasası’nın çıkması halinde bunun hükümete maliyetinin 12-13 milyar dolar olduğunu söyleyen Dinçer; Emeklilerin maaş artışını İntibak Yasası’yla değil, çeşitli düzenlemelerle çözülebileceğini sözlerine ekledi…

Geçmiş hükümetlerin emeklilik yaşını ve prim ödeme gün sayısının düşük tutmasını eleştiren Bakan Dinçer; “Çıkardıkları ‘Torba Yasası’ ile hükümetin prim ödeme gün sayısını arttırdıklarını ve emeklilik yaşını da 65’e yükselttiklerini söyledi.

Avrupa’nın birçok ülkesinde bu uygulamanın yapıldığını söyleyen Bakan Dinçer; Ülkemizde yaşam sınırının kadınlarda 73, erkeklerde ise 68 ve 70’lere çıktığı iddiasında bulundu.

Yeminli Mali Müşavirlerin sorularını uzun uzun cevaplayan Bakan Ömer Dinçer’in basın mensuplarından soru almaması, basın mensupları tarafından tepkiyle karşılandı.

Toplantının basın toplantısı olmadığını, Yeminli Mali Müşavirlerle yapılan bir toplantı olduğunun söyleyen Bakan Ömer Dinçer’e, Avcılar Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe Başkanı Gürsel Balaban ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.