'Yandaşları kalkındırdı, halkı yoksullaştırdı'

'Yandaşları kalkındırdı, halkı yoksullaştırdı'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, TÜİK verilerine göre halkın en yoksul yüzde 20’si ile en zengin yüzde 20’lik kesimi arasındaki gelir farkının son bir yılda 8.1’den 8.5 kata çıktığını belirterek “AKP iktidarı ile artık zengin daha zengin, fakir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan toprak, TÜİK verilerine göre halkın en yoksul yüzde 20’si ile en zengin yüzde 20’lik kesimi arasındaki gelir farkının son bir yılda 8.1’den 8.5 kata çıktığını belirterek “AKP iktidarı ile artık zengin daha zengin, fakir daha fakir. AKP hükümeti fakirden alıp zengine veren bir ekonomi politikası ile rantçıları ve yandaşları kalkındırmakta iken halkı yoksulluğun pençesine atmaktadır” dedi. Toprak, CHP iktidarında Aile Sigortası ile yoksulluğu bitireceklerini kaydetti.

Toprak, yaptığı yazılı açıklamada AKP iktidarında nüfusun yüzde 17.1’inin ise yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi vermeye çalıştığını ifade etti. TÜİK verilerine göre, nüfusun yüzde 60:5’inin et, tavuk ya da balık içeren yemek yiyemediğini, yüzde 37.8’inin evinin ısınma ihtiyacını karşılayamadığını, yüzde 43.9’unun ise giyecek alamadığını kaydeden Toprak, “Bu gerçeklere rağmen AKP ekonomiyi ne kadar iyi yönettiğini söylüyor. AKP ekonomiyi değil, yoksulluğu yönetiyor. Bu rakamlar ortadayken ekonomik istikrardan bahsetmek, iki yüzlülüktür” dedi.

TÜİK verilerine göre, en yoksul yüzde 20 ile en zengin yüzde 20 arasındaki gelir farkının bir önceki yıl 8.1 iken bu yıl 8.5 kata çıktığına dikkat çeken Toprak, “AKP iktidarı ile artık zengin daha zengin, fakir daha fakir. AKP hükümeti fakirden alıp zengine veren bir ekonomi politikası ile rantçıları ve yandaşları kalkındırmakta iken halkı yoksulluğun pençesine atmaktadır. Her geçen gün daha da yoksullaşan halkımız AKP iktidarından 12 Haziran’da gereken hesabı soracaktır” ifadelerine yer verdi.

Toprak, yoksulluğun en çok etkilediği bölgenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi olduğunu, bu durumun da CHP’nin bölgesel kalkınma söylemlerinin yerinde olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığına işaret ederek şöyle dedi:

“AKP ısrarla ‘Ekonomik kriz ülkemizi teğet geçti’ diyor. Kendilerindeki ve yandaşlarındaki refahı tüm ülke için geçerli sanıyorlar. Sırça köşklerinde gününü gün eden AKP yöneticileri ve yandaşları hızla yoksullaşan halkı hiçe saymaya devam ediyor. Ama halkımız kendilerini yoksullaştıran bu iktidarı unutmayacaktır. CHP iktidarında Aile Sigortası ile yoksulluğu bitireceğiz ve yoksul vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldıracağız. KOBİ’ler için hazırladığımız projelerle bacalar tekrar tütecek ve insanlarımız iş imkanına kavuşacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.