“YAPILAN CAMİYE SAYGISIZLIKTIR”

“YAPILAN CAMİYE SAYGISIZLIKTIR”
Beylikdüzü Sacit Ateş Camii’nin, İstanbul’un en güzel mimari eserlerinden biri olduğunun altını çizen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, camilerin çevresine uyumsuz yapılar yapılmasına müsaade edilmesini, camilere bir saygısızlık olarak değ

 

CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Adnan Kahveci Mahallesi Hz. Ebu Bekir Camii Derneği’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Mamduh Yılmaz ve heyetinin bulunduğu ziyarette, yapımı devam eden Hz. Ebu Bekir Camii’nin güzel bir mimari eser olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu, sık sık cami ve derneklerine ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek karşılaştıkları eksiklikler hususunda da yardımcı olmaya çalıştıklarını kaydetti.

“Caminin tüm güzelliği gidecek”

Camilerin asırlarca taşınması gereken eserler olması gerektiğini ifade eden İmamoğlu, “Türkiye’de iki yapı ciddi sıkıntılı. Biri okul, diğeri ise camiler. Fiziki şartlarının gerekli kurumlarca denetlenmesi lazım” şeklinde konuştu.

Ziyaret esnasında Barış Mahallesi’nde bulunan Sacit Ateş Camii’nin yanına yapılması planlanan yurt binasının yerinin doğru olmadığını dile getirdiklerinde, konunun başka noktalara çekildiğine dikkat çeken İmamoğlu, “O caminin yanına belki sekiz katı bulacak bir yurt binası yapılmak isteniyor. Meclis’te bununla ilgili bir şerh yazdık. O şerhte, İstanbul’da yapılan en güzel camilerden biri olan Sacit Ateş Cami’nin yanına yapılacak o yapının, caminin tüm güzelliğini ortadan kaldıracağını belirterek ‘Gelin, bu camiye ve çevresine dokunmayın. Bu yapı için başka bir yer bulup oraya yapalım’ önerisini sunduk” açıklamasını yaptı ve camilerin bulunduğu yer ve çevresiyle uyumlu bir yapı içerisinde bulunması gerektiğinin altını çizdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.