Yargı da işime karışmasın

Yargı da işime karışmasın
Başbakan Tayyip Erdoğan, HSYK kararnamesinin yürütmenin ya da yasamanın değil, HSYK’nın konusu olduğunu belirterek, “Ben yargının işine karışamam, yargı da benim işime karışmamalı” dedi

Erdoğan, İngiltere’ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda şunları söyledi: “Bu konu yürütmenin konusu değil, yasamanın konusu değil, HSYK’nın konusudur. Hukuk devleti içinde Anayasa’nın belirlediği görevleri hepimiz kendi çerçevesi içinde yürütürsek mesele kalmaz.
Ben yargının işine karışamam, yargı da benim işime karışmamalı. Hepimiz eğer işimizi başarılı bir şekilde sürdürürsek zaten o zaman bu sorulara da gerek kalmayacaktır. Benim arkadaşlarımdan kim bu tür yorum yaptıysa (hükümetin adım attığına dair) bilemem. Eğer yapmışsa yanlış yapmış.
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğ-lu’nun, hükümete Kanun Hükmünde Kararname çıkarma yetkisi verilmesini “Meclisi by-pass” olarak nitelendirmesi konusunda ise şöyle konuştu: “Kemal Bey, siyasetten gelmiyor, siyaseti daha yeni öğrenecek. Partisinin siyasi geçmişini de bir incelerse, rahmetli Ecevit’in başbakanlığı döneminde de bu tür kanun kuvvetinde kararnamelerin çıktığını görecek. Cevapları ayaküstü vermese görecek ki Ak Parti, şu 8.5 yıllık iktidarı döneminde ilk kez böyle bir şey yapıyor.”   

Kamyonu zıplattı

14 katı atık toplama kamyonunun anahtarını sahiplerine veren Başbakan Erdoğan, bir kamyonu da kullanarak test etti. Erdoğan, çalıştırdığı anda araç, hızla öne doğru zıpladı. Araçtan indikten sonra Erdoğan, “Kullanması biraz zor oldu. Teknoloji değişiyor ancak kentlerimiz, beldelerimiz için inşallah iyi hizmetler görecek” dedi. Vahşi çocuk cinayetlerinin ardından tekrar gündeme gelen idam cezası konusunda Başbakan Tayyip Erdoğan, “Şu anda tartışılıyor. Bizim gündemimizde değil” dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.