“Yarım kalan işimizi tamamlayacağız”

“Yarım kalan işimizi tamamlayacağız”
CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Aday Adayı Av. İbrahim Mendeşağu, Beylikdüzü’nde faaliyet gösteren sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları ve bazı meslek grupları ile düzenlediği kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.


Düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada vatandaşın beklentisini üzerinden geleceğe dönük bir perspektif çizdiğini özellikle vurgulayan Av. İbrahim Mendeşağu, “Otuz yıldır Beylikdüzü’nde ikamet eden biri olarak, Beylikdüzü’nün köyden kente geçiş sürecinde yaşanan sorunları, güzellikleri ve olumlu olumsuz ne varsa hepsine tanıklık ettim. Ayrıca mesleğimden dolayı Beylikdüzü’nün adliyeye intikal eden kamuoyunu ilgilendiren bir çok sorununu da, maalesef o dava dosyaları vasıtasıyla öğrenme imkanı buldum. Bu otuz yıllık süreçte yaşananlar geride kaldı, bizim bu saatten sonra zamanı geriye alıp bu olumsuzlukları ortadan kaldırma şansımız yok. Ancak bundan sonra yapılacaklarla ilgili düşüncelerimizi, plan ve prpjelerimizi sizlerle paylaşmak adına buradayım. 2009 yerel seçimlerinde bu düşünceleri hayata geçirmek için, Belediye Başkan Aday Adayı olarak sizlerin karşısına çıktık ve bir kampanya yürüttük ancak nasip olmadı. Biz, mücadelemize ara vermeden 2014 yerel seçimlerinde yarım kalan bir işi tamamlamak adına tekrar sizlerin karşısındayız.

Gerçekleştirdiğimiz toplantılarla, sivil toplum örgütleri ziyaretleriyle ve ikili görüşmelerle kamu kuruluşları ve kurumlarla sürekli bir arada olmak suretiyle vatandaşla bir araya gelerek neler düşündüğümüzü, neler yapmaya çalıştığımızı hep anlattık. Özelliklevatandaşlarımızın beklentileri, özlemleri ve şikayetçi olduğu konuları sürekli not ederek bunlar üzerinden geleceğe dönük bir perspektif çizmeye çalışıyoruz. Hepinizin desteğine talibim” dedi. 
“Değişim ve dönüşüm sizlerle gerçekleşecek”

Av. İbrahim Mendeşağu, konuşmasının devamında değişim ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunu ifade ederek “Bu saatten sonra Beylikdüzü’nü geleceğe taşıyacak ve bu kente yeni bir kimlik kazandıracak anlayış içinde, burayı yerel yönetimlerde seçimi kazanarak devralmak istiyoruz. Bununda ancak sizin desteğinizle olacağına biliyoruz. Bizi yalnız bırakmayanbirçok sivil toplum örgütü mensubu, daha önce yaptığımız görüşmelerde bizi memnun edecek düzeyde desteklerini ortaya koydular. Arkadaşlarımızın bir kısmı desteklerini basına deklere etti, bir kısmıda yazılı olarak verdi. Ben arkadaşlarımızın bu taleplerini değişimin ve dönüşümün kaçınılmaz olduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. 

İşte bu değişim ve dönüşümü başta sivil toplum örgütleri olmak üzere sizlerin katkısı ve desteğiyle gerçekleştireceğimize inanıyorum. Sivil toplum örgütlerinin,demokrasinin bütün kurum ve kuruluşlarıyla, ilkeleriyle birlikte yaşayabilmesi için gerçekten çok güçlü olması lazım. Özellikle kamunun yetersiz kaldığı, göremediği, yada görmek istemediği alanlarda, bağımsız bir şekilde bu eksiklikleri gidermesi ve aksayan kamu hizmetlerinin daha düzgün bir şekilde ifa edilmesinde hayati bir rol aldığını biliyoruz. Sivil toplum örgütlerinin, bu alandaki rollerinin daha da derinleşerek devam etmesi gerektiğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan CHP Sivas 2009 belediye başkan adayı ve Türkiye Enerji Federasyonu Başkan yardımcısı Sn. Halit Mete OLTULU ise, kısa bir konuşma yaparak “bizler İstanbul’da ve Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altında siyaset yapan bir grup arkadaşımızla birlikte sayın Mendeşağu’ya destek vermek için aranızda bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Sivas İl Genel Meclisi Gurup Başkan Vekili Gökhan Güldiken ve Sivas Merkez İlçe Başkan Yardımcısı Semih Balk şuanda aramızda. Dün üç eski İl Başkanımızla ve Türkiyenin Sivaslı iş adamlarından oluşan bir heyetle birlikte kendisini ofisinde ziyaret edip desteğimizi açıkça ortaya koyduk. 2009 yerel seçimlerinde son anda aday gösterilmesinden vazgeçilmesine rağmen çalışmalarına ara vermeden, halkla bütünleşen ve daha da önemlisi geliştirdiği projelerle örnek bir belediyecilik anlayışı ortaya koyacağını biliyor ve kendisine güveniyoruz. Bu desteğin açık ifadesi olarak aranızdayız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.