Yeni pusulayla sandık başına! Seçmenler yine aynı sandıkta oy kullanacak

Yeni pusulayla sandık başına! Seçmenler yine aynı sandıkta oy kullanacak
YSK'nın açıkladığı kesin olmayan sonuçlara göre seçime katılan adaylardan hiçbiri, ilk turda cumhurbaşkanı seçilebilmek için yeterli olan yüzde 50+1 oyu alamadı. Seçim ikinci tura kaldı. Türkiye 28 Mayıs'ta 13'üncü cumhurbaşkanını seçmek üz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, önceden ilan edilen seçim takvimine göre, 28 Mayıs 2023 Pazar günü ikinci tur seçimlerinin yapılmasına karar verildiğini açıkladı. 18 Mayıs'a kadar itirazların karara bağlanacağını, 19 Mayıs'ta ise kesin sonuçların ilan edileceğini söyleyen Yener "Oy verme işlemi 20 Mayıs'ta yurt dışı temsilcilikleri ve gümrük kapılarında başlayacak, 24 Mayıs'ta da son bulacak" dedi.

AYNI SANDIKTA OY

Açıklamayla beraber ikinci tur propaganda süreci de başlamış oldu. Seçim propagandaları 27 Mayıs saat 18.00'e kadar devam edecek. Radyo ve TV konuşmalarının günü ve saati kura ile belirlenecek. İlk turda gönderilen seçmen kağıtları aynen geçerli olacak. Seçmenler yarışın ikinci turunda, aynı yer ve sandıkta oy kullanabilecek. Oy pusulalarında Erdoğan birinci, Kılıçdaroğlu fotoğrafı ikinci sırada yer alacak.

İŞTE YENİ TAKVİM

* 16-17-18 Mayıs: İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kuruluna yapılacak itiraz süresi dün saat 17.00’de son buldu. İl seçim kurulu kararları ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK’ya yapılacak itiraz süresi bugün 17.00’de sona eriyor. YSK, 18 Mayıs’ta bu itirazları kesin olarak karara bağlayacak. İlçe seçim kurullarınca, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişikliklerinin SEÇSİS’e işlenmesine başlanacak. Yurtdışı ilçe seçim kurulunca, varsa saklama ve ulaştırma kurulu, sandık kurulu ve diğer görevlilerin değişiklikleri yapılacak.

* 19 Mayıs: YSK, kesin seçim sonuçlarını Resmi Gazete ile radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderecek.

* 20 Mayıs: Gümrük kapılarında ve yurtdışında 2. tur Cumhurbaşkanlığı seçimi için oy verme işlemi başlayacak.

* 24 Mayıs: Yurtdışında oy verme işlemi sona erecek. Radyo ve televizyon propaganda konuşmaları başlayacak.

* 27 Mayıs: Seçim propaganda dönemi saat 18.00’de sona erecek.

* 28 Mayıs: Oy verme günü. Yurtiçinde ve gümrüklerde saat 17.00’ye kadar oy verilecek.

* 29 Mayıs: Cumhurbaşkanı seçimi geçici sonuçları ilan edilecek. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı ilçe seçim kurullarına saat 17.00’ye kadar itiraz edilecek. İlçe seçim kurullarınca bu itirazlar en geç 23.59’a kadar karara bağlanacak.

* 30 Mayıs: İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı, il seçim kurullarına saat 17.00’ye kadar itiraz edilebilecek. İl seçim kurullarınca bu itirazlar en geç saat 23.59’a kadar karara bağlanacak.

* 31 Mayıs: İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı Yüksek Seçim Kurulu’na itirazlarda son gün.

* 1 Haziran: İl Seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazlar, Yüksek Seçim Kurulu’nca kesin olarak karara bağlanacak. YSK, kesin Seçim Sonuçları Resmi Gazete, radyo ve televizyonda ilan edilmek üzere ilgili mercilere gönderilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.