“Yürümek yürekten, iktidara yürümek”

“Yürümek yürekten, iktidara yürümek”
CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Barışa Çağrı Gecesi’nde konuşan gençler, “Yürümek yürekten, iktidara yürümek” şiiriyle uzun süre alkışlandı.
CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları, şiirler, türküler ve şarkılar eşliğinde gerçekleştirdiği Barışa Çağrı Gecesi’nde önemli mesajlar verdi. Program esnasında partililerden üç soruya ‘evet’ veya ‘hayır’ demelerini isteyen Gençlik Kolları aldıkları, savaşa, yoksulluğa, yolsuzluğa ‘hayır’; barışa ‘evet’ ” yanıtıyla uzun süre ayakta alkışlandı.
İlçe merkezinde, kokteyl sonrası başlayan programda konuşan Gençlik Kolları, “Bugün sizleri sadece biz çağırmadık. Mevlana, ‘ne olursan ol, gel’ diyerek çağırdı. Hacı Bektaş-ı Veli, ‘incinsen de incitme’ diyerek, Yunus Emre, ‘yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’ diyerek çağırdı. Ulu Önder Atatürk, ‘yurtta sulh, cihanda sulh’ diyerek çağırdı” sözleriyle birlik ve beraberlik mesajı verdi. Nazım Hikmet, Ahmet Arif gibi ünlü şairlerin şiirlerinin yanı sıra söylenen şarkı ve türkülerle renklenen gecede, 1924 Erzurum Depremi sonrası, M.Kemal Atatürk ile bir depremzede arasında geçen diyaloğun gösterimi, duygusal anlar yaşattı.
İmamoğlu: gereken mesajı aldım
Gençlerin önemli mesajlar verdiğinin altını çizen CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Gençler bizden kazanmamızı istiyor. Biz kazanırsak, bu anlattıkları güzellikler, gerçek olacak. Aksi takdirde sıkıntı duyacaklar. Ben gereken mesajı aldım” diye konuştu. Sanatın insana kattığı değere de değinen İmamoğlu,  “Sanatın bize vereceği cesareti size anlatamam. Bu yüzden sanat hayatınızdan hiç eksik olmasın” sözleriyle gençleri tebrik etti.
Programa, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Beylikdüzü Şube Başkanı Alev Sakar, Kader Mahkûmları Derneği Başkanı Necdet Yüksel ve Gürpınar Cemevi Başkanı Feyzullah Arslan da katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.