Sağlık çalışanları yine mağdur! Yeni yönetmelik eskinin aynısı!

Sağlık çalışanları yine mağdur! Yeni yönetmelik eskinin aynısı!
Sahim-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ek ödeme yönetmeliği, yayımlandı. Ek ödeme yönetmeliğinin, eski yönetmelikle neredeyse aynı olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ek ödeme yönetmeliği, yayımlandı. Ek ödeme yönetmeliğinin, eski yönetmelikle neredeyse aynı olduğunu dile getiren Sahim-SEN Genel Başkanı Özlem Akarken, “Ortada değişen hiçbir şey yok. Sağlık çalışanları yine ve yine mağdur ediliyor” dedi.

Anayasa Mahkemesi tarafından yeni kanuni düzenleme yapması gerekçesiyle, 12.08.2022 tarihli eski yönetmeliğin birçok hükmü Danıştay tarafından iptal edilmesi gerekçesi daha yeni bir hukuki karar iken, Sağlık Bakanlığı, Danıştay'ın iptal kararlarına rağmen neredeyse aynı hükümleri içeren eski ek ödeme yönetmeliğini yeniden yayımlayarak hukuka aykırı uygulamalarına devam etmiştir. Sahim-SEN Başkanı Özlem Akarken, bu durumu önemle vurgulayarak, ‘‘Danıştay'ın iptal kararları doğrultusunda Sağlık Bakanlığı'nın Ek Ödeme Yönetmeliği'ndeki birçok hüküm iptal edilmiştir. Ancak yetkili sendika ve ortakları, ek ödeme yönetmeliğinin yeniden adil bir şekilde düzenlenmesi ve kanunlaşması için gerekli çabayı göstermemiş, yüzdelik sendikal barajlarla uğraşarak hukuku, yasaları ve sözleşmeleri göz ardı etmiş, ancak başarılı olamamıştır. Sonuç olarak, yine sağlık kurum çalışanları mağdur olmuştur.’’ şeklinde değerlendirdi.

Haberin devamı için tıklayın!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.