ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ MİLLİ AYÇİÇEK TOHUMUYLA GÜLÜYOR

ÇİFTÇİLERİN YÜZÜ MİLLİ AYÇİÇEK TOHUMUYLA GÜLÜYOR
Silivri Belediyesinin üreticilere yönelik 7 milyon TL değerindeki 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu desteği devam ediyor. Gazitepe ve Kadıköy mahallelerinde düzenlenen Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Törenleri ile 220 çiftçiye 770.000 TL değerind

Silivri Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünün kutlandığı 2023 yılına özel, 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumunu üreticilerle buluşturmaya devam ediyor. Silivri Belediyesi tarafından Gazitepe ve Kadıköy mahallelerinde düzenlenen Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Törenleri ile 220 çiftçiye 770.000 TL değerindeki 220 paket yerli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 2.700 dönüm araziye ekim yapabilecek. Silivri Belediyesinin dağıttığı 2023 paket milli hibrit ayçiçeği ile ilçedeki 30.000 dönüm arazi yerli milli Türk ayçiçek tohumu ile buluşacak. Silivri Belediyesi yaptığı milli hibrit ayçiçeği dağıtımları ile üreticilere doğrudan 7 milyon TL destek vermiş olacak.

ILDİZ: “BAŞKANIMIZ ÜRETİME VERDİĞİ DESTEĞİ HER GEÇEN GÜN ARTIRIYOR”

Gazitepe’deki törende konuşan Gazitepe Mahallesi Muhtarı Secattin Ildiz, “Silivri Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz, 2019 yılında çıktığı yolda 4 seneyi geride bıraktı. Bu süre içerisinde yaşanan onca olumsuzluğa rağmen tarım ve hayvancılığa verdiği desteği her geçen gün artırarak devam ettirdi. Bugün de yerli ve milli ayçiçek tohumu dağıtımı gerçekleştiriyor. Başkanımıza bu katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. 

ORAL: “BAŞKANIMIZ BİZ ÇİFTÇİLERE ÇOK FAZLA DESTEK VERİYOR”

Gazitepe Mahallesi’ndeki dağıtım töreninde konuşan Önder Çiftçi Derneği Başkanı Metin Oral, “Başkanımız sağ olsun göreve geldiği günden bu yana biz çiftçilere çok fazla destek veriyor. Tohumluk arpadan samana, silajlık mısırdan ilaca kadar yıllardır bizleri destekliyor. Cumhuriyetimizin 100. yılında da 2023 paket milli ayçiçek tohumu dağıtımı gerçekleşiyor. Tarıma yaptığı desteklerden ötürü Başkanımız Volkan Yılmaz’a teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Gazitepe’deki dağıtım töreninin ardından Mahalle Evini ziyaret etti. Mahalle evi kursiyeri kadınlarla sohbet edip taleplerini dinledi. Kadınların köye doktor talep etmesinin ardından hemen İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’nu arayan Başkan Yılmaz, gelen talebi kendisine iletti.

YENİÇİFTLİK: “BAŞKANIMIZIN VERDİĞİ MÜCADELEYE ŞAHİDİM”

Kadıköy’deki dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Kadıköy Mahallesi Muhtarı Mehmet Yeniçiftlik, “Başkanımız 4 yıldan beri tarım ve hayvancılığa verdiği desteği sürdürüyor. Silajlık mısırdan ayçiçek yağına, samandan yem bezelyesine kadar üreticilere destek oluyor. Bugün de yerli ve milli ayçiçek tohumu dağıtıyor. Başkanımızın üretimin artması için verdiği mücadeleye ben şahidim. Kendisine bu destekler için teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

KULOĞLU: “YERLİ VE MİLLİ AYÇİÇEK TOHUMU YOK OLMAYA YÜZ TUTMUŞTU”

Kadıköy’deki törende konuşan Silivri Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü İskender Kuloğlu, “Özellikle girdi maliyetlerinin arttığı bu dönemlerde böyle yardımların yapılması çok önemli. Yerli ve milli ayçiçek tohumlarımız yok olmaya yüz tutmuştu. Son 1-2 yıldır tekrar üretime başlandı. Burada hepimize görevler düşüyor. Yerli ve milli tohumlarımıza sahip çıkmalıyız. Bunları ekmeliyiz ki yerli tohumculuğumuz kalkınsın, gelişsin ve dışarıya bağlı olmasın. Yaptıkları bu önemli çalışmalar nedeniyle Başkanımız Volkan Yılmaz’a ve ekibine teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: “PROJELERİMİZİN HEPSİNDE ÜRETİM VE ALIN TERİ VAR”

Dağıtım törenlerinde konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “2019 yılında başlatmış olduğumuz ve bugüne kadar artırarak, geliştirerek, içerisine yerli ve milli aklı da katarak yaptığımız tarımsal desteklere devam ediyoruz. Projelerimizin hepsinde üretim ve alın teri var. Yerli ve milli anlayış, yerli ve milli dokunuş, yerli ve milli okuyuş var. Çünkü biz Türkçe bakıyoruz, Türkçe okuyoruz, Türkçe anlıyoruz, Türkçe yaşıyoruz ve Türkçe harekete geçiyoruz! Bu nedenle de sizlere yüzde 100 Türk ayçiçek tohumu dağıtıyoruz. Bakın Rusya dünyanın en büyük tarım üreticilerinden bir tanesi ancak bu yıl ayçiçek ekmekte zorlanıyor. Niye zorlanıyor biliyor musunuz? Çünkü Rusya ayçiçek tohumuna yatırım yapmamış, tohum ıslah çalışmaları yapmamış. Parasını vermiş ve tohumu satın almış. Kimden satın almış? Bugün savaştığı Ukrayna’dan satın almış ve Ukrayna’dan şu anda tohum satın alamıyor. ABD ve müttefikleri tarafından uygulanan gizli ambargo ile bugün ayçiçek ekecek tohum bulamıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk diyor ya ‘Milli ekonominin temeli tarımdır’ diye. İşte tarım alanında bizim yapmamız gerekenler var. Gıda konusunda kendi kendisine yeten ve topraklarını Türk tohumuyla buluşturan bir ülke olmalıyız. O yüzden biz ilk günden beri ‘Yerli, milli ve sertifikalı ürünler’ diyoruz. Bakın dağıttığımız Seymen marka tohumluk arpalarımız yüzde 100 yerli. Bu yıl da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırdığımız ayçiçek yağlarının tamamını yerli ve milli Türk ayçiçek tohumu ile elde ettik. 2 yıl önce Tekirdağ İl Tarım Müdürlüğü, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Araştırma Enstitüsü, Trakya Tohumcular Derneği ve Silivri Belediyesi olarak, Tarımsal Üretim Araştırma Merkezimize (TÜRAM) 8 tane Türk tohumunun deneme ekimini yaptık. Bu ekimler sonucunda, 1.000 dönüm arazimize Sarı Tohumculuk tarafından geliştirilen TR-2242 markalı Türk tohumunu ektik. Bugün de huzurlarınızda olan milli ayçiçek tohumları işte 2 yıl önce başlayan bir çalışmanın eseri. Buradaki amacımız Türk tohumculuğuna, Türk tohum ıslahçılarına destek vermek. Siz de bugün esasında bu projeye ortak oluyorsunuz, destek oluyorsunuz. Bu tohumların sizlere ücretsiz dağıtılması gerekiyordu. Niye biliyor musunuz? Bu bereketli topraklara İsrail tohumu, Avrupa Birliği tohumu ekmeyin diye! Yani siz çiftçilerimiz dağıttığımız bu tohumları ekerek, Türk tohumunun yaygınlaşması adına yaptığımız projenin en büyük destekçileri olacaksınız.” ifadelerini kullandı.

“BENİM EN BÜYÜK TAKİPÇİM EKREM İMAMOĞLU”

Silivrili çiftçilerin bu yıl yapacakları ayçiçek ekiminde cebinden tohum parası çıkmayacağına vurgu yapan Başkan Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye’nin en milli projelerinden birini gerçekleştiriyoruz. Dağıttığımız tohumlarla Silivri’de 30.000 dönüm arazi milli hibrit ayçiçek tohumu ile ekilmiş olacak. Böylece çiftçilerimize doğrudan 7 milyon TL destek vermiş olacağız. Bununla birlikte İl Tarım Müdürlüğümüz, 20.000 dönüm arazinin ekileceği milli hibrit ayçiçek tohumunu ücretsiz dağıtacak. Silivri’de 1 yılda 100.000 dönüm araziye ayçiçek ekimi yapıldığı düşünüldüğünde bu yıl ekilecek ayçiçek tohumunun yarısı çiftçilerimiz için ücretsiz olarak temin etmiş olacak. Bakın Türkiye’de tarım ve tarımsal üretim dendiği zaman yerel yönetimlerde en önce akla gelen, önder, öncü ve örnek belediye, Silivri Belediyesi. Şanlıurfa’dan, Edirne’den, Trabzon’dan, Hatay’dan takipçilerimiz var. Belediyemizi arıyorlar ve bu projeleri nasıl yaptığımızı araştırıyorlar. Ama ben her zaman söylüyorum benim en sıkı takipçim İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu! Bundan dolayı çok memnunum, çok mutluyum. Çünkü Silivri’deki çiftçilerim kazanıyor. Yaptığımız şeyler de doğru ve güzel şeyler ki takip ediliyor. Ben buradan İBB’ye ve Başkan Ekrem İmamoğlu’na bir çağrı yapmak istiyorum. Kendisi bu aralar İstanbul ile pek ilgilenmiyor ama olsun; Silivri’de 50.000 dönüm arazi kaldı. Gelin, bu 50.000 dönüm araziye yetecek 3.000 paket Türk tohumunu da siz dağıtın. O zaman ne olacak biliyor musunuz? Silivri’de 100.000 dönüm arazinin tamamı yerli ve milli Türk tohumu ile ekilecek. Silivri’nin çiftçisinin cebinden 20 milyon TL’lik tohum bedeline karşı 20 kuruş çıkmayacak. Bu proje tüm Türkiye’de yaygınlaştığı zaman göreceksiniz ki Türk tohumcusu, Türk tohum ıslahçısı para kazanacak. Kazandığı para ile Ar-Ge’ye, laboratuvara yatırım yapacak. Böylece bu tohumun rekoltesi ve verimi her geçen gün artacak. Biz Silivri Belediyesi olarak Türk tohumuna, Türk çiftçisine destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.  

“KÖYLÜ TEKRAR BU MİLLETİN EFENDİSİ OLMALI”

Silivrili çiftçilere yönelik yaptıkları destekleri sıralayan Başkan Volkan Yılmaz, “Biz Silivri Belediyesi olarak çiftçilerimize tohumluk arpa, saman, silajlık mısır ve yem bezelyesi gibi destekler veriyoruz. Ürettiğimiz ayçiçek yağlarını dar gelirli ailelerimizle paylaşıyoruz. Hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin ahır gübrelerini bertaraf edip taban gübresi olarak toprakla buluşturuyoruz. Bu yıl İlçe Tarım Müdürlüğümüz ile bir projeye imza attık. Silivri’de hayvancılıkla uğraşan ne kadar kardeşimiz varsa büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarına, hatta çoban köpeklerine varana kadar tüm aşılarının ücretlerini Silivri Belediyesi ödüyor. Aşılar için cebinizden tek kuruş para çıkmayacak. Biz tarım demeye, kırsal kalkınma demeye devam ediyoruz. Köylünün tekrar bu milletin efendisi olması için üzerimize düşen ne varsa yapacağız.” dedi.

“KÖYLERİMİZİN İMAR PROBLEMLERİNİ ÇÖZECEĞİZ”

Gazitepe Mahallesi’ndeki törende köylerin imar sorunuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Köylerimizin imar problemleri olduğunu biliyoruz. İfraz şartları çok büyük. Biz 8 köyümüzün planlarını bitirdik ve İBB’ye gönderdik. 2. planda Gazitepe’nin de içinde bulunduğu 8 köyümüz daha var. Gazitepeli hemşehrilerim de Silivri’nin kırsalında yaşayan vatandaşlarımız da hiç merak etmesin; bu planlarla beraber köylerimizin imar problemlerini 1 metre tarım arazisini imara açmadan çözeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BEN KÖYLÜNÜN VE ÇİFTÇİNİN YANINDAYIM”

Kadıköy’deki dağıtım töreninde tarım arazilerine yapılan kaçak yapılarla mücadeleye devam edeceğini vurgulayan Başkan Volkan Yılmaz, “Bu bereketli toprakların bize miras değil emanet olduğundan hareketle tarım topraklarını korumaya sonuna kadar devam edecek, tarım arazilerine kaçak yapı inşa edilmesinin önüne geçeceğiz. Sizlerden yardım istiyorum; bu mücadeleyi el birliğiyle yapalım. Tarım toprağının üzerine bir konteyner koyup, prefabrik yapıp, kaçak inşaat yapıp bu toprakları işgal etmeye kimsenin hakkı yok. Öyle yağma yok! Biz, Türkiye’de tarım arazisine yapılan kaçak yapıları en fazla yıkan belediyeyiz. Kimsenin abisine, dayısına, amcasına, kartvizitine, makamına ve mevkisine bakmıyoruz. Ben köylünün ve çiftçinin yanındayım. Yanında olmaya da devam edeceğim. Bu makamlar, bu mevkiler, bu koltuklar gittikten sonra ben Kadıköy’e gelip bu köy kahvesinde çok rahat bir şekilde çayımı, kahvemi içebileceğim. Kimse bana ‘Başkan sen bu topraklara ihanet ettin, tarımı bitirdin, hayvancılığı bitirdin, tarım arazilerini bitirdin’ diyemeyecek.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçilere milli hibrit ayçiçek tohumları protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.