Milletvekili adaylığı için resmi başvurusunu yapan Op. Dr. Beyzade Özkahraman kahvaltıda bir araya geldiği gazetecilere ve partililere CHP’nin projelerini anlattı. Son dönemde yaşanan baskılara ve gözaltılara değinen Özkahraman “benim kahvaltılı toplantıma bile gelmekte tereddüt edenler oldu” dedi. Aile sigortası ve bedelli askerlik gibi kamuoyuna sunulan CHP’nin seçim projelerine de konuşmasında yer veren Özkahraman ”işsizlik, yoksulluk ve taşeronlaşma gibi sorunların çözümü ancak CHP iktidarında gerçekleşecektir” dedi.
Özkahraman milletvekili sıralamasında olup olmayacağının veya sıralamanın kendisi için önemli olmadığını önemli olanın CHP iktidarı olduğunu ifade ederek “ben her koşulda yıllardır onurla taşıdığım CHP kimliğimi taşımaya ve bu önemli mücadeleye katkı yapmaya devam edeceğim” dedi.
Yoğun katılım
Op. Dr. Beyzade Özkahraman’ın kahvaltılı buluşmasına CHP eski Milletvekili Ahmet Güryüz Ketenci, CHP İstanbul eski yönetim kurulu üyesi Ziya Disanlı, CHP’li il genel ve belediye meclis üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda partili katıldı.
BEYZADE ÖZKAHRAMAN KİMDİR?
Sivas’ın Divriği ilçesinde doğdu. Üniversite yıllarında sosyal ve siyasal çalışmalar olarak önce Tıp Fakültesi Talebe Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeliği ve daha sonra da Türkiye Birlik Partisi (TBP) İstanbul İl Gençlik Kolu Başkanlığı yaptı.
68 kuşağından olması nedeni ile üniversite reform hareketi önderleri arasında yer aldı.
İ.Ü. Tıp Fakültesi’ni bitirdikten sonra Genel Cerrahi Hastalıkları Dalında uzmanlaştı. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde Kurucu Öğretim Görevlisi oldu. Bu görevle ilgili olarak bir süre Hacettepe Hastanesi’nde bulundu. Daha sonra İstanbul Beyoğlu Hastanesi’nde Genel Cerrahi Kliniği’ne Başasistan oldu.
İstanbul Anakent Belediyesi’nde Sağlık Dairesi Başkanlığı, Genel Sekreter Yardımcılığı ve İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Spor Kulübü kuruculuğu son-rasında kulubün genel sekreterliği görevlerini yaptı.
Sağlık Eğitimi dışında İşletme Yöneticiliği konularındaki bilgisini artırmak amacıyla İ.Ü. İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü’nü ve daha sonra da A.Ü. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Yüksek Okulu’nu bitirdi.
Özkahraman, Özel bir üniversitede öğretim görevlisi olarak bir süre Hastane Yöneticiliği dersleri verdi. Çok sayıda sivil toplum örgütünün üyesi olup bu kuruluşların bir kısmında aktif görevlerde bulundu.
Sırasıyla, Divriği Kültür Derneği (DKD) Genel Başkanlığı, Sivas Dayanışma Derneği (SİDAD) Genel Başkanlığı, Sivas’lı Sanayici ve İşadamları grubu yönetim kurulu üyeliği, Hacıbektaşi Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Genel Başkanlığı ve Özel Hastaneler Derneği (OHSAD) Genel Başkan Yardımcılığı bunlardan bazılarıdır.
Sosyaldemokrat Dünya Görüşü nedeni ile SODEP, SHP, CHP çizgisinde politik çalışmalar içerisinde yer aldı. Sosyal Demokrat Halk Partisi kurucularından olan Özkahraman, SHP’de Parti Meclisi (PM) Üyeliği, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyeliği ve daha sonra da 3 yıl süre ile İstanbul İl Başkanlığı yaptı.
Bazı özel televizyon kanallarında sağlık programı hazırlayıp sunmakta ve ayrıca Sigarayla Savaşım konusunda seminerler vermektedir.
“Anlamlı Yaşam Öyküleri” kitabının yazarı olan Op. Dr. Beyzade Özkahraman halen Yaşam Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Başhekimliği yapmakta olup, evli ve iki çocuk babasıdır.