Şehrin geçmişine sahip çıkıyoruz!
Burada konuşan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Pîrî Mehmet Paşa'yı anmak ve anlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu çalıştay ona duyduğumuz vefanın, tarihimize karşı sorumluluğumuzun ve şehrin geçmişine sahip çıkma bilincimizin bir sonucudur” dedi
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Silivri Kent Konseyi Başkanı Kamil Bilici, “Silivri’de doğup büyümüş biri olarak belirtmek isterim ki, bu şehrin sokakları bizim oyun alanlarımızdı. Bu oyun alanları içerisinde Pîrî Mehmed Paşa’mızın camisinin avlusu da güzel vakit geçirdiğimiz bir yerdi. Çocukluk ve gençlik yıllarımızı düşündüğümüzde ilçemiz için çok değerli bir marka olan Pîrî Mehmed Paşa ile ilgili ne yazık ki bugüne kadar bir çalışma yapılmadığını tespit ettik. Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Nişantaşı Üniversitesinin yoğun destekleriyle bu çalıştayı hayata geçirdik. İlkini gerçekleştirdiğimiz çalıştayımızı varlıklarınızla şereflendirdiğiniz için hepinize çok teşekkür ederim” dedi.
Silivri için tarihi bir önemi var
Bilici’nin ardından konuşan Nişantaşı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Yalçıner, “Silivri Belediye Başkanlığı, Silivri Kent Konseyi ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen bir bilimsel aktivite için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çalıştayı üniversitemizin bilgi birikiminin aktarılmasının bir parçası olarak görüyoruz. Çalıştayın ortaya çıkaracağı sonuçlar, Silivri açısından tarihi öneme sahip ve kayda geçecek konular olacaktır. Bu nedenle çalıştayın gerçekleşmesinden emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Piri Mehmed Paşa değerlidir
Çalıştayda bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Sözlerimin başında büyük devlet adamı Pîrî Mehmed Paşa’yı rahmet ve minnetle yâd ederek, çalıştayımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bugün burada tarihin şehrimize emanet ettiği bir abide kişilik olan Pîrî Mehmet Paşa'yı anmak ve anlamak üzere toplanmış bulunuyoruz. Bu çalıştay ona duyduğumuz vefanın, tarihimize karşı sorumluluğumuzun ve şehrin geçmişine sahip çıkma bilincimizin bir sonucudur. Onun ebedi istirahatgah olarak seçtiği Silivri’mizde ölümünden yaklaşık beş asır sonra onu hayırla yad etmek, anlamaya çalışmak, yeni neslimize tanıtmak amacıyla düzenlenen bu çalıştayla geçmişi hesap edip anlamadan sağlıklı bir gelecek inşa edilemeyeceğine dikkat çekmek isterim. Üç kıtayı kanatlarının altına alan, insanlığa adalet, hidayet ve merhamet tebliğ eden bir ceddin ahfadı olmanın sorumlulukları elbette çok fazladır. Şu anda üzerine bastığımız topraklar; Türklüğün umudu, İslam’ın zafer müjdesi olan ulu bir çınarı, hükümran bir nesli, asırlar öncesinde bağrından yetiştirmiştir. Çağ açıp çağ kapatan asil ve soylu Türk milleti, tarih boyunca gıpta edilecek kahramanlıklar sergilemiştir. Türk sancakları yiğitliğin, mertliğin ve cesaretin sembolü olduğu kadar; iyiliğin, birliğin, yardımlaşmanın ve hala özlemle andığımız kalıcı barışın da alâmetifarikası olarak insanlığın hafızasına kazınmıştır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.