Türkiye’de bir ilk ‘Değerler Eğitimi’

Türkiye’de bir ilk ‘Değerler Eğitimi’
Başakşehir’de futbol okulu öğrencileri ‘Değerler Eğitimi’ dersi alıyor.
Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve ücretsiz futbol eğitimlerinin verildiği Güvercintepe Spor Parkı’nda futbolculara ‘Değerler Eğitimi’ verilmeye başladı. Başakşehirli minik futbolcular antrenman sonrasında  ‘saygı, merhamet, fedakârlık, paylaşma gibi konuların işlendiği ‘Değerler Eğitimi’ dersi alıyor.

 

Kısa süre önce hizmete başlayan Başakşehir Belediyesi Güvercintepe Spor Parkı ücretsiz hizmeti ile bu alanda bir ilk olma özelliğine sahip. Merkez, şimdide futbol eğitimi verdiği genç sporculara sosyal beceriler kazandırmak için ‘değerler eğitimi’ dersi vererek Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor.

 

Futbolcuların sosyal becerileri artırılıyor


Güvercintepe Mahallesi’nde halı sahası, duşu, soyunma odaları, kafeteryası, 135 kişilik tribünü, otoparkı, reviri ve mescidi ile tam teşekküllü, birinci sınıf bir Spor Parkı olarak hizmet veren Spor Parkı’nda ilçe çocukları ‘futbol eğitimleri’ alıyor. Profesyonel eğitmenler tarafından hafta içi ve hafta sonu verilen eğitimlere bir yenisi daha eklendi. Spor Parkı’nda futbol eğitimlerine devam eden öğrenciler ‘saygı, merhamet, fedakârlık, paylaşma gibi konuların işlendiği ‘Değerler Eğitimi’ dersi alıyor. Futbol okuluna devam eden 734 öğrencinin katıldığı eğitimlerde sporculara ‘sosyal beceriler (selamlaşma, teşekkür etme, özer dileme, izin isteme, itiraf etme, doğru dinleme, paylaşma, yardım etme, kavgadan uzak durma, planlı düzenli olma vb.) beceriler kazandırılıyor.

 

Dersler videolar ile destekleniyor


Spor Parkı’nda eğitmenler tarafından verilen ‘Değerler Eğitimi’ dersleri haftanın 7 günü devam ediyor.  52 hafta devam edecek dersler 27.10.2014 tarihinde başladı. 26 konunun belirlendiği derslerde öğrencilerin hem sosyal becerileri artırılmaya çalışıyor hem de aileleri, arkadaşları ile olumlu etkileşimler başlatmaları ve sürdürmeleri hedefleniyor.  Bireyin toplum yaşayışına uygun davranışlar sergilemelerini de hedefleyen eğitimlerde her ders için; saygı, merhamet, fedakârlık, paylaşma vb. başlıklar belirleniyor. Bu başlıklar üzerinden teorik ve video destekli anlatımlar gerçekleştiriliyor.

 

Değerler Eğitimi öğretmenlerinden Alaattin Makay, derslerin işlenişini şöyle anlatıyor, “Ders için belli konu başlıkları oluşturduk.  Yaklaşık 52 hafta 22 konu olmak üzere bu konu başlıkları üzerinde bir hafta teorik videolu olarak çocuklara dersi anlatıyoruz. Öğrencilerimizde var olan manevi değerleri artırmaya çalışıyoruz. Derslerde her hafta farklı bir konuyu ele alıyoruz. Velilerimizde bu derslerden çok memnun. Çocuklarımız henüz bu derslerin öneminin çok farkında olmasa da bizler ileriyi düşünüyoruz. Bunda 20-30 yıl sonra yarının gençleri bu güzel değerlere sahip bireyler olarak toplumda yer alacaklar.”

 

‘Futbolcuların ahlaklı, saygılı olması lazım’


Mustafa Koç Tekin (Öğrenci) : “Önce Kayaşehir’de spor okulunda başladım. Şimdi Güvercintepe Spor Parkı’nda futbol okuluna devam ediyorum. Burayı çok seviyorum. Değerler eğitimi dersine katılıyorum. Fedakârlık, yaşlılara yardım, küfürsüz konuşmak gibi şeyler öğreniyoruz. Derslerde öğrendiklerimi evde ve okulda uyguluyorum. Ailemde derslerden çok memnun.”

 

Oruç Yalçın (Öğrenci) : “4.sınıfa gidiyorum. 5 hafta önce Güvercintepe Futbol Okulu’na başladım. Antrenmanlarımız çok iyi gidiyor, aynı zamanda değerler eğitimi derslerine de katılıyorum. Sadece futbol oynamak yeterli değil, güzel ahlaklı, saygılı da olmak gerekiyor. Bunları öğreniyoruz, derslerde.”

 

‘Çocuğumun okul başarısı arttı, artık daha düzenli’


Orhan Demir (Veli) : “Değerler eğitimi dersi çok güzel bir uygulama. Hem çocuğum hem de biz anne babalar için çok güzel. Bu derslerden sonra çocuğumun davranışlarında olumlu gelişmeler yaşadık. Çocuğum artık buraya gelebilmek için hafta içi derslerini daha düzenli yapıyor. Derslerine daha bir hevesli çalışıyor. Başkanımza çok teşekkür ediyorum.”

 

İsmail Bayraktar (Veli) : “Futbolculara değerler eğitimi dersi verilmesi gerekiyor. Çocuklar idman yaparken birbirlerini itebiliyorlar. Birbirlerine saygılı davranmayı bu dersle öğreniyorlar. Çocukların hem birbirlerine hem de diğer kişilere karşı davranışlarının bu derslerle değişeceğine inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.