CHP'li meclis üyelerinde OTOGAR önergesi!
Yayınlanma:
Güncelleme:
Küçükçekmece Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyesi Av. Erhan Aslaner hazırladığı yazılı soru önergesi ile Büyük İstanbul Otogarının bitmek ve tükenmek bilmeyen sorunlarının son bulması ve çözüme kavuşması için CHP Grubunun tam destek vereceğine dikkat
İBB Sorunun Çözümüne El Koysun...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2015 yılı Eylül ayı toplantılarında Silivri Belediyesi ve İBB Meclisinin CHP’li Üyeleri Av. Erhan Aslaner, Ercan Ulaş Kaya, Fatih Üstünbaş, Ali Delen, İsmail Söylemez, Özgür Aydın, Sait Coşkunoğlu, Muharrem Çatalkaya, Zeynel Yılmaz, Abdulhadi Akmungan ve Hüseyin Sağ imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına havale edilen yazılı soru önergesi şu şekilde;
İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA
Önergenin Konusu: Büyük İstanbul Otogarı
25 yıl işletme hakkı ile 2019 yılına kadar işletilmek üzere yap işlet devret modeliyle yapılmış olan ve 21 yıldır İstanbul’a hizmet eden Büyük İstanbul Otogarı ile ilgili meclis grubumuz tarafından daha önce bir çok önergeler verilmiştir. Önceki önergelerde; otogarın durumu, planlara uygunluğu, dere yatağı üzerinde olması, birçok işyerinin atıl olması, yapının büyük kısmının kirli ve bakımsız olması, ruhsat sorunları, bazı bölümlerde kaçak yapılaşmalar, işletmelerin denetlenmesindeki yetersizlikler, güvenlik açısından riskli bir bölge haline gelmesi, araç trafiği ve park alanları konusunda ek düzenleme ve çalışmalara ihtiyaç duyması, kuyu suyu kullanılması ve otogarın düşük kapasite ile kullanılmasına ilişkin sorularımız olmuştu.
Ayrıca, inşa edilmekte olan hafif raylı sistem ve cep otogarları nedeniyle, gelişmeler ve yeni vizyonla, sıkıntıların giderilmesi, yapısal ve hukuksal sorunlarının çözülmesi, yap işlet devret sözleşmesinden kaynaklanan hakların kamu lehine değerlendirilmesini istemiştir. Ancak bu kaygı ve sıkıntılar hala devam etmektedir. Otogarda hergün çeşitli silahlı kavgalar olmakta ve yaşanan sorunları basına yansımaktadır. Son günlerde otogar yoğun sidik kokusu ve park ücretleri ile de gündeme gelmiştir.
Bu kapsamda;
1- Büyük İstanbul Otogarı’nın imar durumu, planlara uygunluk ve ruhsat problemleri konusunda neler yapılmıştır?
2- İşletmeci firma başlangıçtan bu güne kadar geçen süre içindi zamanında yapılmış olan yap-işlet-devret sözleşme şartlarına uygun davranmış mıdır? Sözleşmeyi tek taraflı fesih koşulları oluşmuş mudur? Oluşmuş ise sözleşmenin feshi ve otogarın İBB olarak işletmeyi düşünüyor musunuz? Otogar’ın İBB tarafından işletilmesi konusunda CHP Grubu olarak destek vereceğimizi beyan ediyoruz.
3- Büyük İstanbul Otogarı’nın yapılı olduğu parsellerde, mülkiyet sorunu çözülmüş müdür?
4- 2.000.’e yakın esnaf ve on binlerce çalışan kişiyi ilgilendiren hak kayıplarının giderilmesi konusunda neler yapılmıştır? Mağduriyetleri nasıl giderilecektir?
5- Büyük İstanbul Otogarı’nın İstanbul’a yakışır bir yapıya kavuşturulması amacıyla geçen süre içerisinde ne yapılmıştır?
6- 2019 yılında, yap-işlet-devret süresinin dolmasından sonra otogarın akıbeti hakkında ne düşünülmektedir? Sn. Topbaş’ın açıklamasına göre Otogar kaldıracaktır. Bu durumda binlerce işyeri ve çalışanın mağduriyetinin giderilmesi için ne gibi önlemler alınması düşünülmektedir?
7- UKOME kararına göre ilk 25 dakika park ücretsiz olmasına rağmen bunun denetimi yapılmakta mıdır?
8- Otogarda ruhsatı olmayan işletmelere ne gibi işlemler yapılmış mıdır?
9- Otogardaki hijyenik koşulların düzeltilmesi için ne gibi çalışmalar yapılması düşünülmektedir?
10- Önergemizin yazılı cevaplanması istemiyle başkanlık makamına havalesini arz ve talep ederiz. Saygılarımızla. 17/09/2015
Yaşam
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.