KÜÇÜKÇEKMECE AFETE HAZIR
Yayınlanma:
Güncelleme:
Küçükçekmece Belediyesi, İstanbul Aydın Üniversitesi ve Uluslararası Mavi Hilal Vakfı’nın ortak düzenlediği ‘Küçükçekmece İlçesi Risk Azaltma ve Afete Hazırlık Çalıştayı’ Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Çalıştaya Küçükçekmece Belediye Başkan Yarıdmcısı Mehmet Besim Müftüoğlu, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Program Direktörü Nalan Üker, İstanbul Kalkınma Ajansı uzmanlarından Mehmet Emin Şengül ve çok sayıda kurum yetkilisi katıldı.
Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Besim Müftüoğlu bu tür projeleri çok önemsediklerini ifade ettiği çalıştaydaki konuşmasında, afete hazırlık kapsamında yürütülen ve yapılan çalışmaları anlattı.
‘İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ’
Çalıştayda, Uluslararası Mavi Hilal Vakfı Program Direktörü Nalan Üker ise projenin hedeflerini şu sözlerle ifade etti: ‘Kendi yazdığımız projeleri uygulamak bu anlamda özellikle afet sonrası mağdurlara ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak, sosyal kalkınma projeleri yürütmek öncelikle hedeflerimiz arasındadır. Bugün burada olma nedenimiz proje ekibimizle birlikte Küçükçekmece ilçesi risk azaltma yöntemleri benimsenerek afete hazırlık sosyal kalkınma ve kentsel mekân kalitesinin arttırılması ile ilgilidir. Projemiz aslında çok öne sürebileceğimiz bir projedir. İstanbul Kalkınma ajansı tarafından 64 proje arasından seçilerek 15 IBC proje içerisinde yer alan bir projedir.
‘İLÇEDE RİSK AZALTICI FAKTÖRLERİ ÖN PLANA ÇIKARTACAĞIZ’
Projenin genel amacının, ilçede risk azaltıcı faktörleri öne çıkarmak, bir hazırlık yöntemi ve planı belirlemek olduğunu söyleyen Üker, çünkü hiçbir yöntem plansız hiçbir planda yöntemsiz olamıyor. Bunu yaparken de sosyal kalkınma ve kentsel mekân kalitesinin arttırılması önemli bir hedef olarak belirleniyor. Bizler faaliyetlerimizin bütün bu çabalarımızın ve çıktılarımızın bir modeli olması yönünde paylaşmayı çok uygun görüyoruz.’’ diye konuştu.
PROJEDE ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR
• Küçükçekmece Belediyesi ve Yerel Yönetimleri işbirliği dahilinde ilçelerde afet ve diğer risklerinbelirlenmesi, afet önceliklerinin belirlenerek ilçeye özel afet bilgi sistemi yazılım (software) sistemlerinin oluşturulması.
• Küçükçekmece Belediye sınırları dahilinde yerel yönetimler, sanayi ve/veya serbest bölge toplulukları, acil müdahale ve sivil toplum kuruluşları çalışanlarının afet riski ve kentsel risk yönetimi ve acil durum kentsel mekan ekipman kapasitelerinin artırılması.
• Küçükçekmece Belediye sınırları dahilinde yerel yönetimler, sivil toplum ve gönüllü oluşumlar arasında engelli ve dezavantajlı grupların ilçe afet yönetim sistemi kapsamına alınması konusunda farkındalık yaratılması.
• Oluşturulan yerel afet ve risk yönetim çalışma ağının yerel, ulusal ve uluslararası boyutta bir model olarak paylaşılmasıdır.
Yaşam
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.