Ondan boşanmayı düşünüyorsanız, bunları sakın yapmayın!
Eşlerden biri diğerine yaklaşıp, evliliklerinin durumunu bilen ve onlardan boşanmak istediğini söylediğinde, ikisi de kavga etmeden bu kararı kabul edebilirler; bu karşılıklı boşanma olarak bilinir .
Karşılıklı boşanırken akılda tutulması gereken bazı önemli ipuçları vardır.
Hiç şüphe yok ki, ayrılık zor bir karardır, yaşamınızı tamamen etkileyecek bu kararı verdiğinizde, boşanma sürecinin ve boşanma sonrası hayatınızın daha sorunsuz olması için doğru yönetmeniz gereken bir sürece girersiniz.
Boşanma söz konusu olduğunda, seçim yapabileceğiniz birçok seçenek vardır. İkiniz de aynı fikirde olsanız ve boşanma karşılıklı olsa bile bu süreçte dönem dönem bazı kavgalar alevlenebilir.
Eşinize karşı öfke duyabilirsiniz ve ondan veya bu kararı seçtiğiniz için kendinizden nefret edebilirsiniz, ancak özellikle çocuklarınız varsa medeni kalmanız ve süreci çok huzurlu tutmanız daha iyidir.
Boşanırken, vermeniz gereken birçok karar olacak. Bu önemli kararlar, boşanma gerçekleştiğinde çocuklarınızın yanı sıra sizin hayatınızı da etkileyecektir.
Bu kararlar konusunda ne kadar organize olursanız, müzakere etmek o kadar kolay olur ve uzlaşma anlaşması o kadar hızlı olur.
Birlikte yaşarken aylık bütçenizin ne kadar olduğunu, boşandıktan ve artık aynı çatı altında yaşamadığınızda aylık harcamalarınızın ne olacağını anlamak için oturup kısmi bir bütçe oluşturmaya çalışın.
Gelecekte sizin için gerekli olabilecek şeylerden vazgeçmeyi kabul edebileceğiniz için boşanma avukatı olmadan müzakere etmek de akıllıca değildir.
Boşanma, en iyi halleriyle bile tahmin ettiğinizden daha yorucu bir süreç haline gelebilir, boşananların çoğu kulaklarını olan bitene kapatmak ve hiçbir şey olmamış gibi uyumak isterler. Ancak bunun hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini de biliyorlar.
Boşanma kaçınılmazsa, kendi sorumluluğunu almaya başlamanın zamanı geldi.
Düşünmekten ve planlamaktan kaçmayın. Boşanma avukatınızı dinleyin ama aynı zamanda kendi kararlarınızı da verin.
Boşanmanın en kolay yolu, aktif olmak ve siz başlatmamış olsanız bile yer almaktır. Süreci uzatmanın kimseye faydası olmaz.
Bu süre zarfında yalnız olmadığınızı hatırlamanız önemlidir. Duygularınızı kontrol edebildiğiniz zaman, boşanmaya daha hazırlıklı olabilirsiniz.
Geçmişteki sorunlarınız ve eşinizle yaptığınız yanlışlar hakkında tartışmaktan kaçının ve bunun yerine bir terapistle görüşün.
Boşanmaya karar verdiğinizde, eşiniz evrakları nasıl almak istediklerini tartışın. Onlara iş yerlerinde veya arkadaşlarının önünde vermeyin.
Çocuklarınızla nasıl konuşacağınıza dair bazı kitaplar okumayı deneyin.
Boşanma kararı sonrası çocuklarınızla nasıl konuşacağınıza dair bilgi edinin. Uzmandan destek alın ya da araştırın. Bu önemlidir, çünkü bu kararın onlar üzerinde travma yaratması kimsenin işini kolaylaştırmaz.
Bu süreç çok sancılı olabilir ama birbirinize saygı ve haysiyet vermeye çalışın.
Eşinizle ilişkinin hangi kısımlarını sürdürmek istediğinize karar verin ve onlara bildirin.
Boşanırken akılda tutulması gereken son şey, büyük resme odaklanmaktır. Boşanmada kazanmak yoktur ama geçmişiniz yerine geleceğinize ve çocuklarınıza odaklanırsanız lehinize bir anlaşmaya varma şansınız artar.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.