Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, görevdeki 2. yılın dolması dolayısıyla 2015 Yılı Faaliyet Raporu'nu tüm meclise ve kamuoyuna sundu. Hizmette vizyonlarının 2030 olduğunu ortaya koyan Başkan İmamoğlu, kentsel gelişime değer katmak ve ilçenin büyümesini sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Başkanlığı'nda toplanan Nisan Ayı Meclis Toplantısı'nın 1. Oturumu yoğun bir katılımla yapıldı. Gündem Maddeleri'ne geçilmeden önce Nisan ayındaki önemli tarihlerden bahseden ve terör olaylarında can veren şehitleri anan Başkan İmamoğlu, YGS 2016'da Türkiye birincisi Cemre Efe Karakaş'ı ve ailesini mecliste tebrik etti. Regaip Kandili'nin hayırlı olmasını dileyen İmamoğlu, ölüm yıldönümü olan Alparslan Türkeş'i de andı. Ülke barışı ve huzuru için siyaset üstü mesajlar veren İmamoğlu, konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçti. AK Parti Grubu 3 sözlü önerge sundu ve önergelerin Başkanlık Makamı'na sevki oy birliği ile kabul edildi.
MECLİS 1. BAŞKAN VEKİLİ ÖMER ŞATIR OLDU
Mart 2014 seçimlerinden bu yana tam 2 yılı geride bırakan Beylikdüzü Belediyesi Meclisi; vekil, katip, encümen üyeleri ve komisyon üyelerini seçmek amacıyla meclis üyelerinin katılımıyla gizli ve açık oylama gerçekleştirdi. Gündemin ilk 5 maddesini de bu seçimler oluşturdu. CHP ve AK Parti Meclis Grubu'ndan isimler önerildi. Mecliste toplam 31 oy kullanıldı. Buna göre Meclis 1. Başkan Vekili CHP Grubu'ndan Ömer Şatır, Meclis 2. Başkan Vekili CHP Grubu'ndan Erkan Erdoğan olarak seçildi. Meclis Divan Katiplerinin asil üyeleri M. Deniz Çakıroğlu, Gülüzar Bektaş olarak belirlenirken, yedek üyeler ise Figen Karahan ve Ebru Çevik oldu. Müslüm Akülker, Figen Karahan, Nejla Kotil de encümen üyeleri olarak seçildi.
BAŞKAN İMAMOĞLU, 2015 YILI FAALİYET RAPORU'NU SUNDU
İmar, Plan ve Bütçe, Tarife, Hukuk, Gençlik ve Spor, Çevre ve Sağlık, Kültür ve Turizm, Harita, Trafik ve Ulaşım, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonları için önerilen isimler ise oy birliği ile mecliste kabul gördü. 6-14 arası Gündem Maddeleri'nin ilgili komisyonlara gönderilmesi oy birliği ile geçti. 15. Maddeyi oluşturan 2015 Yılı Denetim Komisyonu Raporu'nda ise Komisyon Başkanı ve Meclis Üyesi Mehmet Aziz Gökdeniz yılı değerlendirdi. Ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tüm meclis üyeleri, basın mensupları ve kamuoyuna 2015 yılı Faaliyet Raporu'nu sundu. "Beylikdüzü yükseliyor" vurgusunu yaptığı konuşmasında İmamoğlu, ilçenin geleceğini planlarken 2-3 yıllık adımlar atılmadığını, vizyonlarının 2030 olacak şekilde bir planlama içine girdiklerini ifade etti. Başkan İmamoğlu, konuşmasının açılımında yerel yönetimlerin asıl amaçlarının kentin büyümesine yön vermek ve gelişimine değer katmak olması gerektiğini, ilçeye yönelik tüm hizmetlerini de bu bakışla şekillendirdiklerini söyledi. Beylikdüzü Belediyesi'nin gelirinde son yılda yüzde 31'lik bir artış yaşandığının da ortaya koyulduğu mecliste, bu gelirin yüzde 70'inin ise kentsel gelişim için kullanıldığı ifade edildi.
"BEYLİKDÜZÜ'NÜN 2030 VİZYONU İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Faaliyet Raporu sunumunda istikrarın, yeni kaynaklar üretmenin ve üretilenleri faydalı kullanmanın önemini belirten İmamoğlu, ilçenin çevresel ve insani gelişimine değer kattıklarını dile getirdi. İlçe çapında on binlerce metrekarelik araziyi Beylikdüzü halkının yararına tapulandırdıklarını, Yaşam Vadisi ve Cemevi projelerinin de örnek yarışmalarla neticeleneceğini dile getirdi. Gürpınar Mahallesi'ne yapılan Okutan Sosyal Yaşam Merkezi'nin ise o bölge için son 7 yılın güzel hizmet örneği olduğunu ifade etti. Yine sosyal yardımlaşma konusunda Gıda Bankası'nın 2. Şubesinin Yakuplu'da açılacağını söyledi. Sağlık, eğitim, çevre, hayvan hakları, spor, engelli yaşamı, kültür ve sanat alanında da büyük bir dönüşümün yaşandığını söyleyen İmamoğlu, "Biz Beylikdüzü'nün 2030 vizyonu için çalışıyoruz" dedi.
YEREL YÖNETİMLERE BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR
Başkan İmamoğlu, son olarak Türkiye'nin çok sıkıntılı bir süreç geçirdiğini, kutuplaşmanın hat safhada yaşandığı bir toplum yapısına gelindiğini belirtti. Yaşanan dağılma ve gerilimleri atlatmada en büyük rolün de yerel yönetimlere düştüğünü vurguladı. Nüfusun %90'nın artık kentlerde yaşadığını söyleyen İmamoğlu, "Biz bu hoşgörüyü, anlaşma ve dayanışmayı sağlamazsak gelecek daha da kötü olur. İyi bir niyetle yaklaşırsak Türkiye bu sıkıntılı süreçten kurtulur." diye konuştu. Konuşmasının ardından faaliyet raporunu meclis tarafından oylandı ve oy çokluğu ile geçti. Ardından komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. 17, 18 ve 19. Maddeler ise oy çokluğu ile kabul gördü. Nisan Ayı Meclis Toplantısı 2. Oturumu'nun 7 Nisan Perşembe Saat 10.00'da yapılmasına karar verildi.