Yıllardır Büyükçekmece kamuoyunu meşgul eden ve sağlık sorunları yolunda atılan en önemli adım olan Devlet Hastanesi inşaatına Temmuz 2013’de başlandı. 250 yatak kapasiteli olan Büyükçekmece Devlet Hastanesinin inşaat çalışmalarının müteahhit firmanın ödenek alamadığı gerekçesi ile çalışmaların durduğu iddia edildi. Diğer yandan hastane inşaatının ödenek sorunu yüzünden mi yoksa farklı nedenlerden dolayımı durdurulduğu kamaoyu tarafından merak ediyor.
Para alamayan işçiler işi bıraktı
Diğer yandan 250 yataklı ve 9 kattan oluşan Büyükçekmece devlet hastanesi inşaatında çalışan taşeron firmalara ait yaklaşık 300 işçinin de paralarını alamadıkları için iş bıraktığı iddia ediliyor.
Büyükçekmece Mimarsinan E-5 Karayolu üzerinde bir yıl önce temeli atılan ve 30 Ağustos 2015’de inşaatının bitmesi gereken hastanesi inşaatı durdu. Bazı kaynaklardan aldığımız bilgiye göre, hastane inaatının durmasında ki gerekçe, kapatılan İl Özel idaresinin İstanbul Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından yaşanan ödenek sorunu gösteriliyor.
30 Ağustos 2015’de bitecekti Ama...?!
Büyükçekmece’nin kanayan yarası 250 yataklı devlet hastanesinin temeli 27 Temmuz 2013 günü Sağlık bakanı Müezzinoğlu ve kalabalık bir protokol heyetinin katıldığı resmi tören ile atılmıştı.
Altındağ İnşaat firması tarafından yapımı üstlenilen Hastanenin bir yıllık çalışmalar sonunda kaba inşaatının 6 katı bitmiş durumda. Tamamı 9 Kat ve 16 bin 800 metrekare proje alanı bulunan hastane, bölgede meydana gelebilecek trafik kazalarında ilk yardım hastanesi olarak da görev yapacak. Hastane 76 milyon 397 bin TL'ye mal olacak ve 30 Ağustos 2015 de tamamlanması planlanıyordu.
Erken Bitirilsin Sözü!
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Hastanenin bir yıl önceki temel atma törenin de yaptığı konuşmasında projenin müteahhidi olan Altındağ İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altındağ ile Altındağ Ailesinin büyüğü Mehmet Ali Altındağ'ı yanına çağırarak kendilerinden projenin 30 Ağustos 2015’te tamamlanması için söz istemişti. Altındağ İnşaatın Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Altındağ ise, Bakan Müezzinoğlu'nun bu isteğine Altındağ, tüm imkanları seferber ederek, koşulların da el vermesi halinde resmi bitim tarihinden bir yıl önce tamamlayarak, Büyükçekmece Devlet hastanesini sağlık hizmetine sunmaya çalışacaklarını söylemişti.Hastane inşaat çalışmaları söz verildiği tarihte hizmete açılıp açılmayacağı kafalarda soru işareti bırakırken, 2013 Temmuz ayında temeli atılan ve 30 Ağustos 2015’de inşaatının tamamlanması beklenirken inşaatın durması ilçe de tepkilere yol açtı. 250 yataklı hastane inşaatının durması mevcut devlet hastanesinin de ihtiyacı karşılamakta yetersiz kaldığı, Büyükçekmece de yeni Devlet hastanesi inşaatının durması ilçede tepkilere neden oldu. Vatandaşlar yetkililerin bu olaya el atmasını ve sorunun bir an önce giderilmesini istiyorlar.
Özel Haber/ Salih Mert