Büyükçekmece’nin kanayan yarası 250 yataklı devlet hastanesinin temeli27 Temmuz 2013 Cumartesi günü Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun da katıldığı resmi tören ile atıldı.Akçansa fabrikasının hemen yanındaki alanda yapımına başlanan Hastanenin günde ortalama sekiz bin poliklinik hastaya hizmet vermesi öngörülüyor.
İstanbul İl Özel İdaresi tarafından Mimarsinan'da yapılacak olan Büyükçekmece Devlet Hastanesi temel atma törenine; Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ak Parti Bölge Millitvekilleri Mehmet Muş,Tülay Kaynarca, İstanbul Valisi Hüseyen Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul,Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun,Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sabri Kaya, Büyükçekmece Ziraat Odası Başkanı Recep Erol, Esnaf Odası Başkanı Rahmi Yazıcı, Milli Eğitim Müdürü Hüseyen Avni Sandıkçı. Ak Partili ve CHP‘li il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri. Ak Partili civar ilçe başkan ve yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Muhtarlar vevatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.
Müezzinoğlu, müteahhid ile pazarlık yaptı
Büyükçekmece, Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Esenyurt ve Beylikdüzü bölgelerine hizmet verecek olan 250 yataklı Büyükçekmece Devlet Hastanesi'nin temel atma törenin de konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sağlık bakanlığı olarak hedeflerinin Türkiye'yi bölgenin sağlık lideri olarak konumlandırmak olduklarını ifade etti. Türkiye'nin yılda 16 Milyar Dolarlık ilaç ve tıbbi techizat ihtiyacının tamamının Türkiye'de üretilmesi için çalıştıklarını söyledi. Müezzinoğlu hastanelerde koğuş sistemi tamamen kaldırılacağını ve bunun yerine en fazla iki kişinin kalabileceği odaların yaygınlaştırılması için 22 bin hasta yatağı projelerinin olduğunu ifade etti.
Bakan Müezzinoğlu, Bu hastane işi yıllardır yer sorunu arsa sorunu gibi çeşitli engellemeler ile bu güne kaldı sonunda temelini hep beraber atıyoruz inşallah açılışını da hep beraber gerçekleştiririz dedi. Konuşmasının sonunda projenin müteahhidini yanına çağıran Müezzinoğlu kendisinden projenin 30 Ağustos 2015'te tamamlanması için söz aldı.
Topbaş;Tarihi Andır
Temel Atma töreninde konuşan İstanbul İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, Edirne İstanbul istikametinde yer alacak olan hastanenin, Silivri'den Arnavutköy'e pek çok yerleşim yerinin ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. İl özel idaresi olarak harcamalarında sağlık yatırım payının yüzde 30 ila 40 arasında değiştiğini ifade etti. Koçak'ın ardından söz alan Kadir Topbaş; “Bölgede uzun süredir var olan bir ihtiyaca cevap vereceği için bu temel atma töreni tarihi bir andır” dedi. Kadir Topbaş güçlü yerel yönetim anlayışı ile hareket ederek kendine yetebilen kentlere dönüştüklerini ifade etti. Topbaş, Büyükşehir Belediyesi olarak Kadın aile sağlığı merkezlerinden evde bakım hizmetlerine kadar bir yılda 4 milyar TL'lik sağlık hizmeti verdiklerini belirti. Törende Hüseyin Avni Mutlu ise İstanbul'un bir ilçesi hariç her semtinin devlet hastanesine kavuştuğunu ifade ederek bu durumun gurur verici olduğunu belirtti.
4 Dörtlük tam donanımlı…
Bölgenin ihtiyaçları dikkate alınarak planlanan hastane, D-100 Karayolu üzerinde yükselecek. 16 bin 800 metrekare proje alanı bulunan hastane, bölgede meydana gelebilecek trafik kazalarında ilk yardım hastanesi olarak de görev yapacak. Hastane 76 milyon 397 bin TL'ye mal olacak.
Hastanenin tek ve çift kişilik tüm odaları 5 yıldızlı otel konforunda olacak. Odalar, Sağlık Bakanlığı tarafından oluşturulan nitelikli hasta odası tanımına uygun olarak içinde tuvaleti, banyosu, en fazla iki hasta yatağı, televizyonu, telefonu, yemek masası, etajeri ve yatılabilen refakatçi koltuğu bulunacak şekilde yapılacak. Son inşaat teknolojisi ile yaptırılan hastane, deprem anında ve hemen sonrasında kesintisiz hizmet verecek. Hastane tamamlandığında 64 çift kişilik, 54 tek kişilik, 12 suit hasta odası bulunacak.
24 yataklı yoğun bakım, 25 yataklı acil müşahede odası bulunacak hastanede; 11 kuvöz, 8 bebek yoğun bakım, 3 RDLP odası, 3 SDL odası, 12 adet ameliyathane 1 doğumhane, 78 adet poliklinik radyoloji, laboratuvarlar, yönetim odaları, depolar, sterilizasyon, yardımcı mahaller, eğitim, sosyal etkinlik alanları, açık ve kapalı otoparklar yer alıyor.
Ayrıca Proje alanı içersinde bulunan tarihi çeşme de, restore edilerek yönetimle ilişkilendirilen meydan içersinde sergilenen bir eser konumuna getirilecek.