Haberdar Gazetesi Yerel Gündem Işıklar: Silivri ile özdeşleşen cezaevinin olumsuz etkisi olmadı

Işıklar: Silivri ile özdeşleşen cezaevinin olumsuz etkisi olmadı

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Ergenekon ve Balyoz Planı gibi davaların sanıklarına ev sahipliği yapan Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu nedeniyle ilçenin bir dönem cezaevi ile anılır hale geldiğini söyledi.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 'Ergenekon' ve 'Balyoz Planı' gibi davaların sanıklarına ev sahipliği yapan Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu nedeniyle ilçenin bir dönem cezaevi ile anılır hale geldiğini söyledi. Işıklar, "Reklamın iyisi, kötüsü olmaz' derler. Gerçekten  cezaevi ile özdeşleştirerek Silivri'ye gelenler de cezaevinin, ilçede günü birlik olumsuz bir etkisinin olmadığını gördü" dedi.

Başkan Işıklar, Silivri'nin, İstanbul'daki 39 ilçesi arasında en az güvenlik, asayiş sorunu yaşayan ilçelerinden biri olduğunu belirterek,  "Cezaevi burada huzuru pek fazla etkilemedi. Böyle bir hoşgörü, diyalog ortamı ve arazimizin de yapısı gereği jeopolitik şartların, stratejik alanların büyüklüğü onu bir anlamda absorbe etti, içinde eritti. O anlamda bir sıkıntı yaşamıyoruz. Silivri'de 2 üniversite olması ve 20 milyonluk bir camiayı temsil eden Fenerbahçe Üniversitesi'nin de burada kurulacak olması, hepsini absorbe eden çok da yıldızlaşan bir yapı ortaya çıkaracak" diye ekledi.

"Daha önce Silivri'nin Tekirdağ'a bağlı bir ilçe olduğu bile söyleniyordu. Ankara'ya gittiğimizde 'Silivri nereye bağlı?' diye sorarlardı" diyen Başkan Işıklar, şöyle konuştu: 

"BAŞTA OLUMSUZ ETKİLENDİK"
"Artık Silivri'nin İstanbul'un bir ilçesi olduğu belli. Silivri'yi cezaevi ile özdeşleştirerek buraya gelenler bunun ilçeye günü birlik bir etkisi olmadığını gördü. Cezaevi, merkeze 15 kilometre uzaklıkta, izole bir yerde. Bize sosyal olarak bir sıkıntı yaratmadı. İlçemizde cezaevinden dolayı asayiş veya huzurun bozulduğuna dair bir emare yok. Normal işleyişimiz devam ediyor. Hatta tam tersi; cezaevi burada yaşayanların, görev yapanlar sayesinde sınırlı bir ekonomik katkı da getirdiğini söyleyebiliriz. Başta cezaevinin olumsuz şartlarından çok olumsuz etkilendiğimiz doğru. Ergenekon ve Balyoz davalarından etkilendik. 'Cezaevi; eskiden yaşanmış Bayrampaşa örneğinde olduğu gibi birtakım asayişi bozacak kişi veya anlayışları buraya çeker mi?' diye bir endişe olur mu?' diye düşündük. Fakat öyle bir şey olmadı. Bu tabii güvenliğin, burada asayişi sağlayan hizmet edenlerin de payı çok büyük. Bu cezaevi 15 bin kişilik. Burada olup, çevresine hiçbir sosyal sıkıntı yaratmaması yönetimin de başarısı. Bunu götürenlere de teşekkür ediyorum. Silivri halkının da bu konuda gerçekten barışa, diyaloga olan huzura olan özlem ve ısrarı, direnci var."

SİLİVRİ CEZAEVİ
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından 938 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampusu'nda 1 açık ceza infaz kurumu, L tipi 8 kapalı infaz kurumu bulunuyor. Cezaevi içerisinde günde 11 bin kişiye yemek hazırlanabilecek mutfak ile buradaki Devlet Hastanesi'nde 24 saat hizmet verildiği ifade edilmişti.





Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *