Beylikdüzü bağımlılık yapan bir yer!

Beylikdüzü bağımlılık yapan bir yer!
Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalında Beylikdüzü'ne ve hayatına ilişkin konuşan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü'nün bağımlılık yaratan bir kent olduğunu söyledi.

 Çalık, “İnsanlar uzakta bile çalışsa burada oturmaktan vazgeçmiyor. Çünkü Beylikdüzü'nün muhteşem bir enerjisi ve huzuru var” dedi

 

Armağan Çağlayan'ın Youtube kanalında, Gör Beni programına katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık samimi açıklamalarda bulundu. Beylikdüzü'nde Karadeniz nüfusunun ağırlıklı olduğunu kaydeden Çalık, “Bölgede Karadeniz ağırlığı var. İlçede de en fazla seçmen sayısı Trabzonlu. Ama tabii belediye başkanlığından sistem öyle işlemiyor. Doğrusu da o. Ama 3 dönemdir Trabzonlu belediye başkanları var. Ekrem İmamoğlu'ndan önce de Trabzonlu bir belediye başkanı var. 2014'te zaten AK Parti'den CHP'ye geçen tek ilçe de Beylikdüzü'ydü” dedi.

Gençlerle çok daha güzeliz


Beylikdüzü Atatürk Kültür Sanat Merkezi'nden söz eden Çalık, “Binanın enerjisi çok başka. Çocuklar orayı çok seviyor. Biraz da mimarisi ve orada kullandığımız detaylar çocuklarımızı mest ediyor. O kadar güzel şeyler yaşıyoruz ki biz orada. Ben bazen güne kültür merkeziyle başlıyorum. Çocukların enerjisine temas ederek günün diğer vakitlerini kurtarmaya çalışıyorum. Onlar enerjimi yükseltiyor. Bir gün geldim. Çocuklar çantaları sıraya dizmişler. Henüz kütüphane açılmamış. Gençler ayakta konuşuyorlar, gençlere sorunca; “Çantalar sıra bekliyor” demişlerdi. Çok hoşuma gitmişti. Biz olsak kendimiz sıraya geçerdik. Gençlerin enerjisi çok güzel. Biz de o enerjiye layık olmaya çalışıyoruz. Orası da işte bizim için öyle anlamlı bir yer. Orası gençlerimizle anlamlı. Gençlerle çok daha güzeliz” diye konuştu. 

Planlarını yaptığım kenti yönetiyorum


Kendi hayatından da söz eden Çalık, “Trabzon Maçka'da doğdum. Liseyi Trabzon'da bitirdim. Daha sonra üniversite vasıtasıyla İstanbul'a geldim. İstanbul Teknik Üniversitesi mezunuyum. İstanbul'un ilk şehir planlamasıcı beldiye başkanıyım. Çünkü şehir plancılığı belediyelerle hep içli dışlıdır. Ben bugüne kadar hep belediyelerle çalıştım ama ilk kez hayalimin içinde yaşıyorum. Bir şehir plancısının en büyük hayali nedir bir kenti yönetmektir. Üstelik benim şöyle bir avantajım var. 1999 yılında Beylikdüzü'yla tanıştım. Planlarını yaptım. Planlamasını yaptığım bir kenti yönetiyorum. Böyle örnek var mıdır bilmiyorum bu çok güzel. Güzel espriler çıkıyor mesela. Bazen plan tadilatları oluyor. Meclis'te konuşuluyor. Plan tadilatı mevcut planı değiştirmek. Bazen AK Partili arkadaşlar bana laf atar; “Acaba bu planı kim yaptı?” diye. Güleriz” ifadelerini kullandı. 

Beni Ekrem İmamoğlu ikna etti


Daha önce belediye başkanı olmayı hiç hayal etmediğini de anlatan Çalık, “Beni siyasete hayat ve tesadüfler getirdi. Hiç kendimi siyasi bir insan olarak görmedim. Bugün de yerel bir yöneticiyim. Aslında kamusal bir görev yapıyorum. Tabii ki CHP'nin temsilciyim ve bununla onur duyuyorum ama bir taraftan da kamu görevi yapıyoruz. Seçilmiş üst düzey devlet adamlarıyız. Ben Ekrem İmamoğlu 2014'te seçimi kazandığında benim çok yakın arkadaşımdı. Kendisine proje desteği vermiştik. Seçimi kazanınca ben bir mesaj attım. Tebrik ettim. Sabah telefonumda mesajıma cevap. “Çok acil seni bekliyorum” demişti. O ana kadar birlikte çalışırız diye hiç konuşmamıştık. O gün dedi ki; “Gel birlikte çalışalım.” Ben de aileme danıştım. Sonra da fazla düşünmeden belediyede teknik koordinatörlük görevini kabul ettim. 2019'da Ekrem başkan İBB için aday gösterilince tabii ki başkanın yerine birini önermesini icap ediyordu. O da bana bunu teklif etti. Arkadaşlarımız vasıtasıyla teklif bana ulaştı. Ben ilk önce şiddetle karşı çıktım. 15-20 günüm çok kötü geçti o dönem. Çünkü hiç istemiyordum. Ben kendisiyle İBB'de çalışmak istiyordum. Ama son gün bir konuşma yaptık. Tabii ki Ekrem bey çok iyi bir siyasetçi ve karşısındaki kişiyi ikna etme kabiliyeti çok yüksek. 30 dakika konuştuk ben 5 dakika konuşabildim, 25 dakikada beni ikna etti. Ve böylece bu sürece girdik” dedi.

Beylikdüzü huzur veriyor


Beylikdüzü'nden de söz eden Çalık, “Beylikdüzü'nde yaşamaya başlasanız. Kopamazsınız. Beylikdüzü'nün öyle bir enerjisi var. Şehirlerin enerjisi vardır. Tabii Ekrem başkanın bunda katkısı çok büyük. 2014'ten başlayarak çok güzel projeler hayata geçirdik. Yaşam Vadileri bunlardan biridir. Keşke hep hizmette yarışsak. Vatandaşın beklentisi bu. Beylikdüzü çok güzel bir ilçe. 
Eskiden Beylikdüzü bir yatakhane şehri olarak gelişmişti. İnsanlar çalışmak için başka yerlere gidip sonra Beylikdüzü'ne geliyorlardı. Bakkalı bile yoktu öyle düşünün. Ama şimdi kendi kendine yeten bir ilçe haline geldi. Başka yerlerlerde çalışsa da insanlar Beylikdüzü'nde oturmayı tercih ediyorlar. Çünkü Beylikdüzü'nde yaşamayı insanlar seviyorlar, huzur veren bir yer” diye konuştu. 

Gürpınar vurgusu


Beylikdüzü'nün deprem hassasiyetinden de söz eden Çalık, “Deprem konusunda avatanjalarımızda var dezavantajlarımızda var. 13 kilometre kıyı şeridimiz var. Ama denize inen noktalarda yerleşime uygun olmayan yerler var. Gürpınar formasyonu mesela böyle. Üç katman. Altta sağlam bir katman var ortada çamur üstte yine sağlam bir katman var ama çamur katmanı çok hareketli. Orayı iyileştirmeniz gerekiyor. Bunu başarabilirseniz zemin sağlamlaştırılabiliyor. Bunlar teknik işler” dedi.


Esenyurt ile karıştıranlar var


Beylikdüzü'nün Esenyurt ile karıştırıldığını da kaydeden Çalık, “Yüksek katlı binamız çok az. Esenyurt ile karıştıranlar var. Bazen emlakçılar Beylikdüzü diye Esenyurt'ta ev satıyor mesela. 30 katlı binada yaşamak, 600 daireli bir yerde yaşamak bence kaotik bir durum. Çok travmatik bir durum. Orada kent yaşamını organize edemezsiniz. O tarz binalarda karakol olmalı, hastane olmalı öyle yerler” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.