BİZ HAYIRDA YARIŞIYORUZ

BİZ HAYIRDA YARIŞIYORUZ
Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Hacı Naif Akkuş Camii, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla ibadete açıldı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Ç

Beylikdüzü Belediyesi, Hacı Naif Akkuş Camii’ni ilçeye kazandırdı. Kadir Gecesi’nde ibadete açılan caminin açılışına; CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun yanı sıra il ve ilçe protokolü katılım sağladı. Akkuş Gayrimenkul iş birliğiyle Adnan Kahveci Mahallesi’nde inşa edilen caminin bulunduğu alanda aynı zamanda İslami Eserler Kütüphanesi ve Taziye Evi de yer alıyor.

Hepimizin ortak arzusu

CHP Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu açılışta yaptığı konuşmada, “Buraya güzel insanlar gelecek ve yüce yaradana dualar edecekler. Kalpleri ve gönülleri burada bir dua ortamı içerisinde güzel şeyler dileyecek. İnsanların güzel bir ortamda yüce yaradana sığınmaları ve dua etmeleri hepimizin ortak arzusudur. Dolayısıyla bu bağışı yapanlara ve katkıda bulunan belediye başkanımıza yürekten teşekkür ederim. Biz herkesin; arzu ettiği yerde, ibadethanede ve tertemiz bir ortamda ibadet etmesini gönülden arzu ederiz. Herkesin inancına saygı duyarız. Hiç kimsenin inancını sorgulama gibi bir hakkımız, hukukumuz ve yetkimiz yoktur” ifadelerini kullandı.

Çok kimlikli bir yer

Konuşmasında camilerin birleştirici yönüne dikkat çeken Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise “Camiler hem Müslümanların bir araya gelmesine hem de ibadetimizi yerine getirmemize vesile oluyor. Dolayısıyla bu hizmeti gerçekleştiren hayır sahiplerimize, bizi burada buluşturan belediye başkanlarımıza ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na çok teşekkür ediyorum. Kadir Gecemiz mübarek olsun” dedi. Hacı Naif Akkuş Camii’nin çok yönlü oluşuna dikkat çeken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Hem belediye başkanımıza hem de bağışçımıza böyle güzel bir ortamı, güzide ilçemiz Beylikdüzü’ne hediye ettikleri için teşekkür ediyoruz. Burası sadece bir cami değil, aynı zamanda kültürel alanları olan çok kimlikli bir yer. Bu güzel Kadir Gecesi’nde açılması da hayra vesile olsun” şeklinde konuştu.

Özgürlük vurgusu

Açılış konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinde Hacı Naif Akkuş Camii’ni ibadete hazır hale getirdik. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren inançların özgürce yaşandığı bir kent hayal ettik. Bakara Suresi’nin 148.ayeti, ‘Hayırda yarışın’ diyor. Biz de hayırda yarışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Mutlu yaşam vaadi

Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aynı gün İBB tarafından gerçekleştirilen ‘Çatalca Sığır Süt Yemi ve Mazot Dağıtımı Töreni’nde konuştu. “Gün, bir siyasi parti günü değil, gün artık bir Türkiye günüdür” diyen Kılıçdaroğlu, “Ya demokrasi ya diktatörlük arasında tercihimiz olacak. Demokrasiden yana, insan haklarından yana, adaletten, haktan, hukuktan yana, kadın-erkek eşitliğinden yana mücadele edeceğiz. Herkesin karnının doyduğu, her evde huzurun ve bereketin olduğu bir Türkiye için çalışacağız. Esnafın ve çiftçinin pandemi döneminde aldığı kredilerin faizlerini sileceğiz. Onların huzur içinde hizmet vermelerini ve kazanmalarını sağlayacağız. Beşli çete kazanmayacak; çiftçi kazanacak. Beşli çete kazanmayacak; esnaf kazanacak” ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu, “Baharı beraber getireceğiz, birlikte getireceğiz, göreceksiniz. Güzel Türkiye'de hep birlikte yaşayacağız. Kadını, erkeği, yaşlısı, genci hep birlikte huzur içinde yaşayacağız. Sözüm söz; size gerçekten de mutlu bir yaşam vadediyorum. Huzurlu bir yaşam vadediyorum. Gerginliklerden arınmış bir Türkiye vaat ediyorum” şeklinde konuştu.

SAĞ ELİN VERDİĞİNİ SOL EL GÖRMEYECEK

Vatandaşlardan seçime kadar heyecanlarını kaybetmemelerini isteyen Kılıçdaroğlu, “14’ünde sandığa gidin. Komşunuzu alın. Yakınınızı alın. Aman, ‘Bugün hava güzel, biz pikniğe gidelim’ demeyeceksiniz. Sandığa gideceksiniz. Bütün sandıkların güvenliğini aldık. Ondan emin olun. Bütün sandıkları güvencesi alınmış vaziyette. Hiç endişe etmeyin. Kadın kardeşlerime seslenmek isterim. Acıyı yaşayan sizsiniz. Sorunu yaşayan sizsiniz. Sizin huzur içinde yaşayabileceğiniz güzel bir Türkiye'yi inşa etmek istiyorum. Aile Destekleri Sigortasını, Allah nasip ederse, uygulamaya koyacağız. Göreceksiniz; hiçbir kadını bir erkeğe, asla ve asla muhtaç ettirmeyeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Herkesin sorunuyla ilgileneceğiz. Ve her sorunu çözmeye çalışacağız. Bizi şimdi suçluyorlar. Hangi gerekçeyle suçladıklarını da biliyorum. Gaffar Okan'ın katilleriyle iş tutanlar, bizi suçlayamazlar. Gaffar Okkan’ın katilleriyle iş tutanlar, bizi suçlamaya kalkıyorlar. Çatalca Meydanı'ndan söylüyorum. Bizim, Cumhuriyet Halk Partisi'nin iki kırmızı çizgisi var. Bir vatan, iki bayrak. Bunu her yerde söyleyin. Deyin ki, ‘Bay Kemal'e sorduk, senin kırmızı çizgin nedir’ diye. Bay Kemal dedi ki, ‘Benim iki kırmızı çizgim var. Bayrağım ve vatanım.’ Dolayısıyla katillerle, teröristlerle iş tutanlar, bize ders vermeye kalkamaz. Biz, Kuvay-i Milliyeci’yiz, Kuvay-i Milliyeci. Onların aklı ermez, onlar Kuvayi Milliye'nin ne olduğunu da bilmezler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.