Köy okulu öğrencilerinden ay yıldızlı Türk bayrağı ve Atatürk puzzle’ı

Köy okulu öğrencilerinden ay yıldızlı Türk bayrağı ve Atatürk puzzle’ı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Türkiye’nin 7 bölgesinden Büyükçekmece’ye gelen köy okulu çocukları Türk bayrağı ve Atatürk portresinin bulunduğu, parçalarından Türkiye haritasının oluştuğu dev bir puzzle yaptı.
Çocukların büyük heyecanla tamamladığı dev puzzle tören alanını dolduran binlerce kişi tarafından dakikalarca alkışlandı.

  “7 Renk, Büyük Ahenk”

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında farklı bir projeye imza atan Büyükçekmece Belediyesi, “7 Renk, Büyük Ahenk” projesi kapsamında Van, Hatay, Şanlıurfa, Trabzon, Adapazarı, Muğla, Kars ve Çanakkale’den birçoğu ilk kez İstanbul’a gelen 300 köy okulu öğrencisi ile öğretmenleri Büyükçekmece Belediyesi’nin konuğu oldu. Büyükçekmece Belediyesi Kültür Müdürlüğü Halk Akademisi Güzel Sanatlar birimi ressam eğitmenlerinin köy okullarını ziyaret etmesiyle başlayan projede çocukların yaptığı birbirinden güzel resimler de İstanbul’da sergilendi. 23 Nisan gününe kadar İstanbul’un birçok tarihi noktasını gezen çocuklar, Büyükçekmece Belediye Binası önünde gerçekleştirilen 23 Nisan etkinlikler ile doyasıya eğlendi.

 
Halay çekerek kutladılar

 Etkinlikler kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki köylerden gelen çocukların 3 gün boyunca tamamlamak için büyük çaba sarf ettiği Türk bayrağı ve Atatürk portresinin bulunduğu, parçalarından Türkiye haritasının oluştuğu 368 parçalı dev puzzle’ın da açılışı yapıldı. Farklı şehirlerden gelen çocukların her bir parçasını birlik ve beraberlik için yerleştirerek oluşturduğu dev puzzle ise havadan muhteşem görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde puzzle'ın büyüklüğü dikkat çekerken belediye binasının önündeki alanın adeta bir şölen yerini andırdığı görülüyor. Etkinlikler de Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün de çocuklarla halay çekerken kimi ilk defa İstanbul’a gelen çocukların heyecanı ve mutluluğu dikkat çekti.

 
“Türkiye haritasını puzzle ile yere nakşettiler”

 
Köy çocuklarının bir arada coşku içinde 23 Nisan’ı kutlamasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı 7 bölgeden gelen ve “7 Renk Büyük Ahenk” projesi adı altında 2 günden beri kutlamaya devam ediyoruz. 7 bölgeden 300’e yakın çocuğumuzla Büyükçekmece’deki 10 binlerce çocuğumuzla kutluyoruz, bu güzel bayramı kutlamaya devam edeceğiz. Çocuklarımız Türkiye haritasını puzzle ile Büyükçekmece Belediyesi’nin önünde yere nakşettiler. Bu puzzle’daki sınırların korunması için neler verdik unutmayın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün göstermiş olduğu yoldan da ayrılmayın dedik çocuklara” dedi.      

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.