Çatalca'nın çilesini biz bitireceğiz!

Çatalca'nın çilesini biz bitireceğiz!
CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel, Çatalca'daki yarı açık yarı kapalı perşembe pazarını eleştiri yağmuruna tuttu.

Çatalca'da perşembe günleri kurulan semt pazarını eleştiren CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel, “Çatalca halkı burada soğuk ve yağmurlu havada çamura saplanıp alışveriş yapmak zorunda kalıyor. Pazarın yarısı kapalı yarısı ise açık. Bir bölümünü kapatmayı unutmuşlar. Pazar adeta rezillik içerisinde. Biz göreve geldiğimizde bu çileye son vereceğiz” dedi

Pazarın bir kısmının üstünün kapatılması gerektiğinin belediye yönetimi tarafından unutulduğunu iddia eden Güzel, “Perşembe pazarı maalesef rezillik içerisinde. Hem vatandaş hem esnaf burada çile çekiyor. Belediye Başkanı Mesut Üner pazar esnafından 300 lira para toplamış ama hala bir şey yapmış değil” dedi.

Bu rezilliği bitireceğiz

Pazardaki görüntünün CHP iktidarında sona ereceğini anlatan Güzel, “Her pazar ziyaretimizde hemşehrilerimizin ve esnafımızın dile getirdiği sorunların farkındayız. Kapalı pazar yerimizi yıkıp zorlu kış koşullarında esnaf ve hemşehrilerimizi açık pazar yerine mahkum eden anlayışın artık söyleyecek hiçbir sözü kalmamıştır. Sorunları biliyoruz, çözümlerimiz hazır! Artık geri sayım başladı. Göreve gelir gelmez pazar yerimiz ile ilgili çalışmalarımıza başlayacağız” diyerek esnafa ve yurttaşlara moral verdi.

Mutfak yangın yeri

Güzel “İl Başkan Yardımcılarımız, İlçe Başkanımız ve örgütümüzle birlikte Perşembe Pazarı'nda esnaf ve hemşehrilerimiz ile kucaklaştık.Milletin mutfağı yangın yeri, bunların derdi milleti kandırmak” şeklinde konuştu.

Vatandaş dertli

Perşembe semt pazarında çoğu yurttaş kilo ile değil tane ile yiyecek alıyor. Pırasanın 30, biberin 60-90, domatesin 35-40 3 kilo patatesin 70, 3 kilo soğanın 60 liradan satıldığı pazarda çamura saplanan yurttaşlar fiyatlar yüzünden alışveriş bile yapamaz hale geldi. Pazar alışverişi için pazara gelen vatandaşlar “Evet gramla ve tane ile alışveriş yapıyoruz. Bu bizim gururumuzu okşamıyor, utanıyoruz ama ne yapalım çaresiziz, yapacak bir şeyimiz yok! Önce karnımızı doyurmaya çalışıyoruz. Meyve de bizim için lüks seyahat etmekten vazgeçtik artık canımıza tak etti, yüreğimiz sızlıyor. Biz kimiz ki?” dedi.

Esnaf da dert yandı

Esnaf da aynı şekilde, “İnsanlar pazarı gezdikten sonra çıkarken meyve reyonuna uğrayıp taneyle elma, muz alıyorlar. Bizler geçinemiyoruz” diye konuştu.Durumdan hem tüketici hem de pazarcı esnafı şikayetci. Pazarcılar, artan maliyetler nedeniyle fiyatların arttığını bu nedenle tüketimin giderek azalmaya başladığını söylüyor. Pazara gelen yurttaş ise artık filesini doldurmadan ayrılıyor pazardan. Esnaf ve yurttaşlar eskiden olduğu gibi işlerin yürümediğini artık kilo ile değil gramla, tane ile alışveriş yapıldığını söyledi.

Sanayi esnafını ziyaret etti

CHP Çatalca Belediye Başkan Adayı Erhan Güzel, pazar ziyareti sonrası Çatalca Atatürk Sanayi Sitesi’nde emektar esnafı ziyaret ederek, hayırlı işler diledi. Güzel, “Sanayi esnafımızın kronikleşen sorunlarına kalıcı çözümler üretmeyi hedefleyen projelerimiz hazır. Göreve geldiğimizde ortak akıl ile sanayimizin işlevini artıracak, esnafımızın yüzünü güldürecek adımları hep birlikte atacağız.
Bize sofrasını açan, sohbetiyle içimizi ısıtan kıymetli esnafımıza teşekkür ediyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.