Büyükçekmece Belediyesi, çocuk parkını da içine alan çok sayıda alanı satışa çıkardı

Büyükçekmece Belediyesi, çocuk parkını da içine alan çok sayıda alanı satışa çıkardı
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyenin SGK borçlarını ödeyebilmek için aralarında Celaliye'deki çocuk parkını da içine alan birçok taşınmazı satışa çıkardı. Parkın satışına mahalle sakinleri ve çocuklar tepki gösterdi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyenin SGK borçlarını ödeyebilmek için aralarında Celaliye'deki çocuk parkını da içine alan birçok taşınmazı satışa çıkardı. Parkın satışına mahalle sakinleri ve çocuklar tepki gösterdi. “Borç için her yeri satıyorsunuz anladık ama bari çocuk parkına dokunmayın” diyen vatandaşlar, Akgün'e; “Elini vicdanına koy” diye seslendi.

1.jpg

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e çocuklar da tepki gösterdi. “Parkımıza Dokunma, Parkımızı İsteriz” sloganları eşliğinde eylem yapan çocuklar, “Belediye başkanı çocukları seviyorsa bu parka asla dokunmamalı” diye konuşu.

Büyükçekmece Belediyesi 2024 Haziran ayı meclisinde 10 adet taşınmaz arsayı, 12 Adalet ve Kalkınma Partisi'ne mensup meclis üyelerinin, 3 Milliyetçi Hareket Partisi'ne mensup meclis üyelerinin toplamda 15 ret oyuna karşılık, 21 Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyelerinin kabul oyu ile satış kararı aldı. Taşınmazlar içerisinde 37 yıldır park olarak kullanılan bir arazi ve villalar projesi içinde kalan ve üzerinde atık su kolektörü olan üç dönümlük yer de bulunuyor. İddiaya göre Akgün, “Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) borcumuz var. Onun için mecburuz” dedi.

Akgün'e yetki verildi

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nin 6 Haziran 2024 tarihli oturumunda, belli tarihlerde imar planları değiştirilerek konut alanına çevrilen 10 taşınmaz için satış kararı alındı. Önce planları değiştirilen taşınmazların satışı için Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'e yetki verildi.

43ad6250-21d8-468d-b600-b5fa516ed820.jpg

Çocuklar eylem yaptı

Celaliye Basın Kent-3 site sakinleri, sosyalleştikleri tek sosyal donatı alanını satışa çıkaran belediyeyi parkın içerisinde protesto ettiler. Çocuklarda parklarının kaldırılmamasını istedi.

Haberin devamını okumak için tıklayınız...

Kaynak:DAMGA GAZETESİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.