BYEGM, SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Yayınlanma:
Güncelleme:
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Toplum Merkezlerinde Uluslararası Göç Örgütü ve Japonya Büyükelçiliği desteğiyle fotoğraf, resim ve mozaik kursları alan Türk ve Suriyeli çocukların yaptığı eserlerin görücüye çıktığı sergi, Basın Yayın ve Enformasyon Genel
BYEGM, GAZİANTEPLİ VE MÜLTECİ ÇOCUKLARIN ESERLERİNDEN OLUŞAN SERGİYE EV SAHİPLİĞİ YAPTI
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ensar Toplum Merkezi çocuklarının yaptıkları resim, mozaik ve çektikleri fotoğrafların yer aldığı Sanat Sergisi, Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Temsilcisi Vladimer Gvilava, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy ve eser sahibi çocukların katıldığı törenle BYEGM Basın Kültür ve Sanat Merkezi’nde açıldı.
Ev sahibi kurum adına serginin açılış konuşmasını yapan BYEGM Genel Müdür Yardımcısı Şimal Bulguroğlu, yaşanan kriz ve terör örgütlerinin zulmü nedeniyle 6 milyondan fazla Suriyelinin evini terk etmek zorunda kaldığını, onların 5.5 milyonunun komşu ülkelere sığındığını anımsatarak 3,5 milyon mülteciyi ağırlayan ülkemizin dünyada en çok mülteciye ev sahipliği yapan ülke konumunda olduğunu belirtti. “Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü olarak Suriyeli kardeşlerimizin durumunu uluslararası kamuoyuna duyurmaya son derece önem veriyoruz.” diyen Bulguroğlu, BYEGM’nin geçtiğimiz aylarda mülteci konusunu ele alan ‘Yüreğimize Sığınanlar’ adlı bir sergiyle Türk insanının geçmişten bugüne bu konuya ilişkin yaklaşımının uluslararası kamuoyuyla paylaştığını belirtti. Bulguroğlu, Gaziantep’te uyum içinde yaşayan Türk ve Suriyeli çocukların birlikte ortaya koyduğu eserleri, Basın Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilemekten mutluluk duyduğunu ifade etti.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Abdullah Aksoy, kurum olarak göçü bir yük olarak görmediklerini, Ensar Toplum Merkezi gibi projelerle göçmenlerin sahip olduğu gücü ortaya çıkarmaya yönelik faaliyetler yürüttüklerini söyledi. Aksoy, “Göçün başladığı 2011 yılından 2015’e kadar yani mülteciler kendi sınırlarına dayanıncaya kadar pek çok ülke bu gerçeği görmezden geldi. 4 yıl boyunca Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tek başına mücadele verdi, Avrupa kör ve sağırdı. ” diye konuştu.
Ensar Toplum Merkezi projesini Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürüten Uluslararası Göç Örgütü Türkiye Temsilcisi Vladimer Gvilava ise dünyanın pek çok ülkesi bu gerçeğe sırtını dönerken en çok mülteciyi ağırlayan Türkiye’ye ve göçmen çocuklar ve ailelerinin daha iyi bir yaşam sürmesi için hayata geçirilen tüm girişimleri kutladığını belirtti. Gvilava, bu sanat sergisinin çocukların kendilerini ifade etmeleri, özgüven kazanmaları için büyük önem taşıdığını ifade etti.
Japonya’nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ise konuşmasının bir bölümü Türkçe yaptı. Japonya’nın Türkiye’ye coğrafi olarak uzaklığına rağmen mültecilere yönelik yaklaşımları nedeniyle Türk hükümetinin her zaman yanında olduklarının altını çizdi. Miyajima, çocukların bir an önce evlerine huzur içinde dönebileceği bir Ortadoğu hayalini kurduğunu belirterek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesini Aksoy, Bulguroğlu, Gvilava ve Miyajima çocuklarla birlikte kesti.
Medya
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.