Kalbinize kulak verin!...
Yayınlanma:
Güncelleme:
Aşırı sıcak ve nemli seyreden havalar, kalp damar hastaları, hipertansiyon ve kalp yetersizliği olan hastalar için risk taşıyor.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve uzmanlar tarafından bir süre daha böyle seyredeceği ön görülen hava sıcaklıkları, kalp hastalarının şikâyetlerini artırmakla kalmıyor, sağlıklı bireylerdeki kalp krizi riskini de artıyor. Vücudun sıcağa karşı aldığı en etkili yöntemin terleme olduğunu söyleyen uzmanlar, yaz aylarında açık renkli, rahat, bol ve terlemeyi artırmayan kumaştan yapılmış giysilerin tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.
Aşırı sıcak ve nemli seyreden havalar, kalp damar hastaları, hipertansiyon ve kalp yetersizliği olan hastalar için risk taşıyor. Bu riskin gözardı edilmemesi gerektiğini söyleyen Doruk Sağlık Grubu Kardiyoloji Uzmanı Dr Tezcan Peker, yaz aylarında kalp krizi geçirenlerin sayısında artış yaşandığına dikkat çekti. Dr. Peker “Bunun en önemli nedeni tuz ve elektrolit kaybı ile birlikte kanın pıhtılaşma oranının artması” dedi.
Sıcak havanın, sıvı kaybını tetiklediğini ve bu durumun da beraberinde tansiyon değişiklikleri, kanın koyulaşması ve kolesterol yükselmesine neden olduğuna işaret eden. Dr.Tezcan Peker, “Bu nedenle hem kronik hastalıkları olan kişilerin hem de sağlıklı bireylerin önemli sağlık sorunları yaşamaması için aşırı sıcaklara karşı mutlaka önlem alması gerekmektedir. Sıcak havalarda kalp şikayetleri yaşayan kişilerin, kontrollerini tatil sonrasına bırakmak yerine öncesinde doktora başvurmaları önemlidir” diye konuştu.
Yaz aylarını sağlıklı geçirmek adına bireylerin, açık renkli, rahat, bol ve terlemeyi artırmayan kumaştan yapılmış giysileri tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Dr.Tezcan Peker, aynı zamanda ağır ve yağlı yiyecekler tüketmemeye ve ayrıca bu günlerde günde 2-2,5 litre su tüketmeye özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.