TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE BİLİNMESİ GEREKENLER

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE BİLİNMESİ GEREKENLER
Küçükçekmece Belediyesi ve Acıbadem Üniversitesi Atakent Hastanesi işbirliğiyle düzenlenen söyleşide, Kadın Hastalıkları Doğum ve Üreme Sağlığı Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Fatih Öğüç ‘Tüp Bebek Tedavisi ve Yeni Yöntemler’ hakkında önemli bilgiler verdi.
Tüp bebek tedavisinin kadın ya da erkekte doğal yollarla çocuk sahibi olmayı engelleyen durumlarda uygulandığını ifade eden Dr. Öğüç, “Bu şekilde ilk bebek 1978’de dünyaya geldi. Tüp bebekte dünyaya gelen insanlar, doğal yollarla çocuk sahibi olabiliyor. Tüp bebek yöntemini yumurtlama olmuyorsa, tüpler kapalıysa, açıklanamayan şekilde çocuk sahibi olunamıyorsa uyguluyoruz” diye konuştu.

 

TEDAVİDE YAŞIN ÖNEMİ


Op. Dr. Öğüç, bir kadının yumurtası varsa yaş fark etmeksizin tüp bebek tedavisinin uygulandığını belirterek, “Yumurtası olan 49 yaşındaki bir kadının bu yöntemle çocuk sahibi olduğuna şahit olduk. Aşılama yöntemi aynı şekilde değildir. Aşılamada spermler yıkanarak rahim içine verilir. Yaş 35’in altındaysa, aşılama yapılmalıdır. Böylece başarılı olma şansı daha yüksek olur” dedi.

 

TÜP BEBEKTE GEBELİK OLUŞMASI İÇİN…


Ahmet Öğüç, tüp bebekte gebelik oluşması için, biyolojik, genetik, metabolik açıdan kaliteli embriyo, uygun rahim içi dokusu, annede hipertiroid, şeker hastalıklarının olmaması ve bağışıklı sisteminde sorun olmaması gerektiğinin de altını çizdi. Uzman doktor, söyleşide katılımcıların sorularını da yanıtladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.