İnandırıcı olmayan açıklamalar ve sürprizler...!


 

 

Büyük Rüşvet ve Yosuzluk Operasyonu’nun yansımaları devam ediyor.

AK Parti'de son bir ay içinde, üçü bakanlık da yapmış toplam 7 vekil istifa etmiş oldu.

AK Parti'nin meclisteki sandalye sayısı 320'ye indi.

2011 seçimlerinin ardından AK Parti TBMM'ye 327 vekil sokmayı başarmıştı. Ancak Ordu vekili Harun Çakır seçimlerden kısa bir süre sonra vefat etmiş, daha sonra Salih Fırat'ın CHP'den istifa edip, AK Parti'ye geçmesiyle, sandalye sayısı yeniden 327'ye yükselmişti.

Son istifaların ardından şu anda AK Parti milletvekili sayısı 320'ye düşmüş oldu.

 

İşte istifalar süreci…

 

İstifa rüzgarı, dershane tartışmaları ile başladı. Dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, bunu kamuoyu önünde de sert ifadelerle dile getirdi. Bunun üzerine Bal, kesin ihraç istemiyle AK Parti disiplin kuruluna sevkedildi. Bal, disiplin kurulu kararını beklemeden partisinden 30 Kasım 2013'te istifa etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de dershanelerin kapatılmasına karşı çıkan vekillerdendi. Şükür, yazılı bir açıklama yaparak, 16 Aralık 2013'te partisinden istifa ettiğini açıkladı. Şükür'ün açıklamasından bir gün sonra, üç bakanın oğlunun gözaltına alındığı rüşvet ve yolsuzluk operasyonu başladı.

17 Aralık tarihli operasyon sonrasında kamuoyunda oğulları gözaltına alınan AK Partili Bakanların istifa edip etmeyecekleri tartışması başladı. Üç Bakan, Zafer Çağlayan, Muammer Güler ve Erdoğan Bayraktar, 25 Aralık'ta hükümetten istifa ettiler.

Ancak Bayraktar sadece bakanlık görevinden değil, AK Parti'den ve milletvekilliğinden de istifa ettiğini de açıkladı.

Bayraktar'ın istifa haberinden sadece saatler sonra, AK Partili bir başka eski Bakan, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin, yine yazılı bir açıklama yaptı ve AK Parti'den ayrıldığını söyledi.

Rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından, TBMM'deki AK parti grubundan üç isim, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga ve İzmir Milletvekili Erdal Kalkan da, hükümetin yolsuzluk operasyonuna yaklaşımını kamuoyu önünde açıkça eleştirdi.

Kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilen eski Bakan Ertuğrul Günay

"Bu disiplin kararına sabırla boyun eğmemiz beklenmezdi. Ayrılma kararı  verdim" sözleriyle partiden istifasını açıkladı.

 

İnandırıcı değiller

 

Daha önce de siyaset dünyamızda defalarca şahit olduğumuz istifa ve ihraç sonrası yapılan açıklamaların toplumda karşılığı olmadığını söyleyebiliriz.

Tıpkı; Hüsamettin Özkan, Abdullatfi Şener, Ali Müfit Gürtun v.b. gibi Ertuğrul Günay’ın istifa sonrası açıklamalarını da gereksiz bulduğumu söyleyebilirim.

Sen git genel başkanlığına aday olduğun bir partiden ayrılarak AKP’nin büyümesine, tek başına iktidar olmasına katkı sun. Yıllarca aynı kaderi paylaştığın insanları yolda bırak.

Sonra dışlandığını görünce tu ka ka yap!

 

Olması gerekenler nedir?

 

Peki olması gerekenler yapılana olana bitene sessiz kalmak mıdır?

Tabiî ki hayır.

Olması gerek yanlışa her şartta her zaman yanlış demek.

Doğruyu her zaman her şartta kabullenmek, savunmak ve gerçeklerin her zaman arkasında olmaktır.

Menfaatler elden gidince bağırmanın çağırmanın veryansın etmenin kimseye faydası yoktur.

 

 

Sürprizler

 

 

Sürprizler bölümümüz ve yazımız yerel gündemimizle alakalı.

Geçtiğimiz hafta İŞTE FAVORİLER VE PLASELER yazımıza olumlu ve olumsuz çok tepki geldiğini söyleyebiliriz.

O gün de demiştik bir kez daha tekrar edelim. Bu yazıdaki yorumumuz bizim fikrimiz ve beklentilerimizden ziyade şuanda partilerin genel merkezlerinde ismi geçenlerdi.

Aradan bir hafta geçti ve geçen haftaki yorumumuz üzerine Büyükçekmece AK Parti ve CHP adayları arasında yeni gelişmeler yaşandı.

AK Parti Büyükçekmece’de Karadenizli aday isteyenler özellikle İl Başkanı Aziz Babuşçu Celal Babayiğit’ten ziyade Murat Hazıroğlu ile seçimleri alınabiliri konuşmaya başladılar. Diğer aday adayı Recep Erol ise Avni Sandıkçı, Enver Yılmaz, Nevzat Sudaş ve İlker Gürbüz gibi aday adaylarının desteğini almayı başarırken Rahmi Yazıcı ve Mahir Ereke gibi  iki büyük oda başkanının desteğini almak için çaba sarf etmeye başladı. Bu iki ismden de destek alırsa Recep Erol adaylık ipini her an göğüsleyebilir.

CHP’de ise İstanbul Büyükşehir Aday Adayı olarak büyük bir çıkış yapan ancak Mustafa Sarıgül’e karşı adaylığı kaybeden Gürsel Tekin, tek şartı CHP Büyükçekmece’nin adayı Erkan Koçali olsuna karşı sessizliğini koruyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise bir taraftan eski yol arkadaşı Gürsel Tekin’in bu şartını yerine getirmeyi düşünürken diğer taraftan Erkan Koçali ile Büyükçekece’de seçimlerin alınıp alınmayacağı sorusunun cevabını bekliyor.

Anlayacağınız hemen hemen her ilçemizde adaylık yarışları büyük sürprizlere gebe…

 

 

twitter.com/MehmetMert1

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Mert Arşivi